S koncom sezóny sa začal hľadať súper pre FC Barcelona v zápase o Gamperov pohár. Ako informoval Lucas Clemente z katalánskeho denníka Mundo Deportivo, jeden tím už odmietol pozvánku na stretnutie, a to nový taliansky majster Neapol.

Prezident talianskeho Neapola Aurelio De Laurentiis potvrdil, že dostal pozvánku od Barcelony. 74-ročný funkcionár sa vyjadril na prezentácii predsezónneho tréningového kempu Neapola v Castel di Sangro a prezradil, že ponuku Barçy odmietol: "Musíme sa pripraviť čo najlepšie, pretože týmto scudettom sme začali cyklus a chceme, aby pokračoval. Barcelona nás pozvala na zápas Gamper Cupu, volal aj Manchester United, ale odmietam ponuku každého, kto nás pozýva hrať vonku. Pre mňa je dôležité, aby sa mužstvo pripravovalo v Castel di Sangro, kde odohráme tri priateľské zápasy proti zahraničným tímom," povedal De Laurentiis.

Zaujímavosťou je, že Neapol si už na Gamper Cupe zahral. Zápas sa uskutočnil pred sezónou 2011/12, pričom Barcelona vtedy zvíťazila až 5:0 po góloch Keitu, Fàbregasa, Pedra a Messiho (x2). Seydou Keita bol vyhlásený za najlepšieho hráča tohto zápasu.

Treba pripomenúť, že pôvodne sa zvažovala možnosť odohrať zápas Gamper Cupu v Bazileji, ale nakoniec sa s najväčšou pravdepodobnosťou uskutoční na Estadi Olimpic Lluis Companys na kopci Montjuïc. Klub môže toto podujatie využiť aj na otestovanie logistických otázok pred začiatkom sezóny.

zdroj: as.com mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.