Po skončení sezóny má Xavi možnosť poskytovať častejšie rozhovory pre médiá. Tentoraz sa tréner Blaugranas stretol v televízii DAZN s Davidom Villom, ktorý sa s ním rozprával o La Masii a nárokoch vyplývajúcich z pôsobenia v prvom tíme FC Barcelona.

David Villa strávil v Barcelone tri úspešné sezóny, počas ktorých získal osem trofejí a preukázal veľké odhodlanie prispôsobiť sa novej úlohe, ktorú musel v katalánskom klube prevziať. Rozhovor medzi oboma bývalými reprezentantmi sa začal tým, že Xavi vzdal hold svojmu bývalému spoluhráčovi: "Bol si veľmi skromný, Guaje, pretože si podľa mňa všetko robil inštinktívne. V Reale Zaragoza, vo Valencii si jednoducho hral vpredu a dokázal si sa v správnej chvíli uvoľniť spod krytia. Neanalyzoval si hru."

"Teraz sa v celom Španielsku hlbšie zamýšľate nad myšlienkou hry, ale bola to Barça, ktorá bola jej priekopníkom. Myšlienka Cruyffa, Laureana Ruiza, Joana Vilu. Táto myšlienka hry sa preniesla do národného tímu a vďaka tomu, keď si prišiel do Barçy, už si chápal myšlienku hry a nielenže si sa dokázal vymaniť z krytia, ale pochopil si, kedy to urobiť a ako vycítiť správny moment. Dával si si pozor, aby si nestratil loptu, bol si zodpovednejší," uviedol Xavi.

"Ukázal si veľkú pokoru, pretože si prišiel ako víťaz Majstrovstiev Európy, držiteľ trofeje, bol si El Guaje Villa, ale prispôsobil si sa tímu. Iný by povedal: "Ja už všetko viem, nepracujem pre tím". Pochopil si myšlienku a trochu si zmenil predstavu o hre, je to iný futbal. Nebolo to ľahké a myslím si, že bezpochyby by si bol najlepším útočníkom v histórii klubu, keby si sem prišiel vo veku 20 rokov."

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

1 komentár
2023-06-18 10:46:54
Nechcem byt cynicky, ale to znie ako keby chcel (predlzenie zmluvy a k tomu) velke peniaze.