Robert Lewandowski poskytol rozhovor pre Canal+ Sport. Útočník Barcelony hovoril o spolupráci s Pepom Guardiolom a porovnával ho s Xavim. Porozprával aj o pôsobení v katalánskej metropole a na jeho futbalový rozvoj. Prezradil aj súkromnejšie aspekty pôsobenia v Barcelone.

Pred niekoľkými rokmi ste v jednom rozhovore povedali, že Pep Guardiola odstránil z vašej hry niekoľko drobností, ktoré zostali z vášho juniorského veku. O čo presne išlo?

"Pep Guardiola je tréner, ktorý venuje pozornosť každému prvku tréningu, počnúc bagom. To znamená, keď hráte päť na dvoch, šesť na dvoch, tam mi často ukazoval, ako sa mám postaviť telom, aby som hral pravou a ľavou nohou, a nie že mám hrať pravou nohou doľava tým, že hrám takýmto spôsobom à la päta. Vždy vychovával k myšlienke, že ak chcete viac vidieť, ak chcete hrať doľava, mali by ste používať ľavú nohu, pretože horná časť tela vás uzatvára, a preto nemáte výhľad. Pep mi raz povedal, že mi nebude hovoriť, ako strieľať góly v pokutovom území, pretože to viem lepšie, ale môže mi ukázať, ako má tím vybudovať situáciu, aby tú loptu dostal do pokutového územia. To som sa naučil, ako sa pohybovať na ihrisku, ktorý hráč má kde stáť, keď máme alebo nemáme loptu. Toto sú taktické prvky, ktoré vidím na ihrisku a ktoré zmenili moje vnímanie futbalu. Málokto im venuje pozornosť, ale keď ich spojíte, často neskôr rozhodujú."

Vidíte pri pohľade na Xaviho trénera práve z takejto školy, ktorý dbá na takéto detaily? Čo by ešte mohol priniesť do vašej hry?

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

2 komentáre
2023-06-19 15:08:36
No stacili prve odatavce a vidno obrovsky rozdiel😬😬 tuto filozofiu nade mlade mizstvo potrebuje ako sol a preto verim ze raz sa Guardiola vrati👌
2023-06-19 17:22:39
Moc toho xaviho nevyzdvihol detalne asi xavi potrebuje skusenosti .... možno som len pochopil ho zle