Katalánske médiá prinášajú ďalšie mená hráčov, o ktorých má Barcelona záujem v súvislosti s posilnením stredu poľa. Katalánsky denník Sport tvrdí, že defenzívny záložník Realu Betis Guido Rodríguez má čoraz väčšiu podporu klubu, zatiaľ čo Catalunya Radio píše o pomerne prekvapivom cieli, ktorým sa stal kapitán Españolu Sergi Darder.

Podľa Bernata Solera z Catalunya Radio FC Barcelona nedávno kontaktovala ľudí z prostredia Sergiho Dardera, stredopoliara a kapitána Españolu, ktorý zostúpil z Primera División. Zatiaľ malo ísť o predbežné rozhovory medzi Mateu Alemany a hráčovými agentmi, ale podľa novinára už Darder stihol hovoriť so samotným Xavim Hernándezom. Podľa Bernata Solera je odstupná klauzula záložníka Españolu v lete len 10 miliónov eur kvôli zostupu Los Pericos do Segunda División. Ak by Español zostal v lige, klauzula by zostala na úrovni 50 miliónov eur. Darder by však zatiaľ mal byť alternatívou k prioritnejšej možnosti, akou je okrem iných aj Ilkay Gündoğan. To však nič nemení na tom, že skvelá cena priťahuje záujem Blaugranas. Na druhej strane však nie je jasné, ako by sa k takémuto kroku postavil samotný hráč. Javi Miguel z madridského denníka AS v každom prípade tvrdí, že Xavi poprel, aby s Darderom niekedy hovoril.

Ferran Correas zase v denníku Sport píše, že defenzívny záložník Realu Betis Guido Rodríguez si v klube získava čoraz väčšiu podporu. Hoci Xavi Hernández dúfa, že sa mu podarí priviesť špičkového pivota, akým je Joshua Kimmich alebo Martín Zubimendi, Guido je tiež na jeho zozname. Táto možnosť by však mohla byť čoskoro škrtnutá, keďže Argentínčan by mohol čoskoro predĺžiť zmluvu s Realom Betis.

zdroj: Catalunya Radio sport.es as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-06-20 07:39:19
Povedzme si na rovinu, je to sikovny futbalista, otazne je, ci ma kvality na stred pola u nas , zaroven ci ma gule na to ist z espanyolu k nam, to bude najskor ta najvacsia prekazka
2023-06-20 11:02:53
Tak Real Betis alebo Espanol? 🤣