Saudská Arábia sa snaží, aby futbalová súťaž, ktorú organizuje, bola čo najsilnejšia, a jej kluby ponúkajú obrovské sumy peňazí za rôznych futbalistov. Podľa Tuttosport to nie je posledné slovo z tejto krajiny, ktorá môže dokonca vytvoriť niečo ako Superligu s účasťou Barcelony a Juventusu.

Podľa týchto správ sa takéto riešenie plánuje v prípade, že by spomínané kluby boli vylúčené z európskych súťaží. Saudská Arábia by potom mohla ponúknuť Barcelone a Juventusu, aby sa zapojili do súťaže organizovanej touto krajinou. Treba pripomenúť, že UEFA stále vyšetruje kauzu Negreira, pričom inšpektori sa údajne prikláňajú k potrestaniu Blaugranas, hoci iné správy naznačujú, že táto téma nie je až v tak pokročilom štádiu a klub má zatiaľ odpovedať na otázky zástupcov európskej organizácie. Na druhej strane Juventus čelí sankciám za rôzne manipulácie s účtovníctvom, ktorými sa zaoberá talianska justícia.

Ak by UEFA tieto kluby vylúčila, mohla by sa objaviť myšlienka pridať sa do súťaže spolu so Saudskou Arábiou. Zaujímavé by bolo najmä to, v aké financie by kluby mohli dúfať. Podľa Tuttosport by mohli byť pozvané aj ďalšie tímy, ktoré sa nedostali do Ligy Majstrov, ako napríklad Chelsea a Tottenham. Podľa talianskeho denníka sa UEFA obáva, že viaceré kluby by mohli ísť rovnakou cestou, čo by vytvorilo možnosť zriadenia niečoho ako Superligy.

zdroj: tuttosport
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2023-06-20 14:51:52
Radšej, aby sa zaviedli platové stropy a sprísnilo sa finančné fairplay, aby dotované kluby neboli neobmedzené, tak sa rieši ako sa aj ostatné kluby dostanú k rovnakým peniazom ako PSG. Opačná cesta.
2023-06-20 14:58:35
Legitimizovat ropne peniaze hoci len v myslienkach je obrovska chyba.