FC Barcelona zverejnila vyhlásenie, v ktorom oznámila, že so Samuelom Umtitim sa dohodla na ukončení zmluvy.

Francúzova zmluva mala platiť do konca sezóny 2025/2026, ale obe strany dohodli sa na jej skoršom ukončení. Barcelona v istom momente dúfala, že po úspešnom hosťovaní Umtitiho v Lecce bude môcť na jeho predaji niečo zarobiť, ale nakoniec sa musí uspokojiť len s ukončením zmluvy s 29-ročným hráčom, aby ušetrila na jeho mzde.

Umtiti prišiel do Barcelony v roku 2016 z Lyonu za 25 miliónov eur. Francúz sa v klube uviedol veľmi dobre a stabilizoval obranu Blaugranas. Nie nadarmo si vyslúžil prezývku Big Sam. Svojou tvrdosťou a rozhodnosťou v obrane si získal náklonnosť culés a trénerov FC Barcelona. Bohužiaľ, po triumfe na Majstrovstvách sveta 2018 to išlo s Umtitim zdravotne z kopca. Problémy s kolenom dali o sebe vedieť v nasledujúcich rokoch a zastavili skvele sa rozvíjajúcu kariéru obrancu. Až v minulej sezóne sa Umtiti dokázal zotaviť počas hosťovania v Lecce, kde odohral 25 zápasov - najviac od sezóny 2018/2019.

Už čoskoro sa dozvieme, aká bude ďalšia destinácia Francúza - či sa vráti do materského Lyonu, alebo sa opäť spojí s Talianskom. Alebo sa možno vyberie exotickejším smerom a zvolí si Turecko či Saudskú Arábiu.

Podľa Javiera Miguela Umtiti uvoľní takmer 20 miliónov eur z nákladov na platy. Na druhej strane Toni Juanmarti uvádza, že pri poslednom predĺžení zmluvy s Francúzom, ktorý potom súhlasil so znížením svojich odmien, bola zahrnutá klauzula o ukončení zmluvy, aby Barça nemusela platiť hráčovi plat za posledné dva roky jeho zmluvy.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2023-06-30 20:45:37
Jeho je vecna skoda, ze dopadol, tak ako dopadol
2023-06-30 20:53:19
Tipnul bych si, že nějaké to odstupné přeci jen asi cinklo, ale kdo ví.