Keďže Marcelo Brozović v podstate prestupuje do Al-Nassr, Barcelone sa tak nepodarí kúpiť ďalšieho hráča, ktorý mohol nahradiť Sergia Busquetsa. Blaugranas pritom vyvinuli veľké úsilie, aby sa pokúsili presvedčiť 30-ročného Chorváta k transferu do metropoly Katalánska.

Istý čas sa dokonca zdalo, že Katalánci boli vo svojom úsilí aj úspešní, keď Brozović otáľal s prestupom do Al-Nassr v nádeji, že Barcelona príde s oficiálnou ponukou. To potvrdzuje aj čerstvá správa talianskeho novinára Giacoma Iacobellisa, ktorý tvrdí, že Brozovićov plán A bol vždy podpis zmluvy s Barcelonou. Dôvod, prečo napokon neprestúpil do Barcelony je zrejmý: málo času a záruk zo strany klubu. Preto sa nakoniec rozhodol pre prestup do Al-Nassr.

Správy naznačovali, že Barça mala takmer týždeň na to, aby prišla s oficiálnou ponukou za Brozovića. Zároveň jeho okolie žiadalo písomné záruky týkajúce sa jeho registrácie, ak by sa rozhodol pre odchod do Katalánska. Vzhľadom na súčasnú finančnú situáciu však Katalánci neboli schopní vyrovnať ponuku Al-Nassr za Brozovića, či už ide o prestupovú sumu alebo mzdu. A keďže neboli k dispozícii žiadne záruky, stredopoliar sa rozhodol prijať ponuku zo Saudskej Arábie.

Dokonca aj potom zostali dvere pre Barcelonu mierne otvorené, keďže Al-Nassr odstúpil od svojej predtým dohodnutej ponuky vo výške 23 miliónov eur a pokúsil sa znovu rokovať s Interom Miláno o prestupovej sume. Katalánci sa však v tom čase už posunuli ďalej a začali rokovať o prestupe Oriola Romeua. Tento 31-ročný hráč sa javí ako najpravdepodobnejšia posila, ktorá by mohla prísť do klubu a zaplniť prázdne miesto po Busquetsovom odchode. A Brozović podpíše zmluvu s Al-Nassr - čaká sa už len na oficiálne potvrdenie.

zdroj: Giacomo Iacobellis
foto: twitter/Fabrizio Romano

Diskusia

1 komentár
2023-07-03 10:50:52
podla man je dovod ten, ze sa chcel naucit jazdit na tave