V uplynulých dňoch potešilo fanúšikov vedenie katalánskeho klubu správami o viacerých sľubných transferoch – menovite ide o İlkaya Gündoğana a Iñiga Martíneza. Trojicu nových hráčov Blaugranas uzatvára mladý brazílsky útočník Vitor Roque, ktorý však káder Xaviho Hernandeza posilní až od januára.

Kouč FC Barcelona podľa denníka Sport stále nepovažuje situáciu v mužstve za dostatočne uspokojivú, od vedenia klubu preto požaduje ďalšie prestupy. Xavi je síce s doterajšími príchodmi hráčov spokojný, zároveň však dospel k záveru, že mužstvo bude môcť bojovať o tituly len za predpokladu uskutočnenia ďalších transferov. „Mužstvo potrebuje ďalšie posily, po športovej stránke však odvádzame dobrú prácu,“ nechal sa Xavi počuť pre denník Sport.

Xavi reagoval aj na nepriaznivú finančnú situáciu, ktorá Barcelone komplikuje kupovať a následne podpisovať nových hráčov. „Stále sme v komplikovanej situácii a pravdepodobne sa nám nepodarí vždy priviesť kvôli finančnému fair play všetkých hráčov, ktorých by sme chceli. Počas prestupového obdobia sa ale ešte udeje viacero vecí. Nemôžem menovať konkrétnych hráčov, avšak klub usilovne pracuje na tom, aby sme boli v nadchádzajúcej sezóne konkurencieschopnejší.“

Podľa Xaviho slov barcelonskému kádru chýba ešte pár dielov skladačky, ktorú je nutné zložiť, aby mohli byť Katalánci úspešní. „Veľa sa bude odvíjať od situácie na prestupovom trhu. Prestupy nám trvajú o niečo dlhšie než iným klubom vzhľadom na náš finančný stav. S nepriaznivou situáciou sa musíme vysporiadať čo najlepšie a nesmieme kvôli nej zanevrieť na vylepšovanie mužstva. Uvidíme, do akej miery sa nám ešte podarí posilniť káder, Mateu Alemany na tom usilovne pracuje.“

Xavi vo svojom rozhovore nezabudol podotknúť dôležitosť La Masie, ktorá stále produkuje hráčov svetovej triedy a tým aspoň do určitej miery odbremeňuje klub od nutnosti kupovania nových hráčov. „Musíme stále hľadieť aj na odchovancov. Snažím sa im dávať v mužstve priestor. Skvelým príkladom je Balde. Na začiatku sme s Alejandrom mali úplne iné plány, avšak milo nás prekvapil a veľmi rýchlo sa osvedčil v prvom mužstve. Stal sa z neho kľúčový hráč. Presne to je spôsob, akým možno klubu zabezpečiť lepšiu budúcnosť. V akadémii máme množstvo kvalitných hráčov, budeme to využívať vo svoj prospech,“ dodal Xavi na záver.

Zdroj: sport.es

Foto: EuropaPress      

Diskusia

3 komentáre
2023-07-06 17:46:57
Kiez by v poslednom odstavci bolo viac ako jedno meno :(
2023-07-06 19:08:40
Jediný hráč, ktorého za 1,5 roka Xavi vytiahol z akadémie je Balde, aj to preto zo začiatku, aby vytvorili tlak na a aby odišiel. Ak keď už o nič nešlo, nehral nikto z akadémie, či mladých. Za 1,5 roka dostal 11 hráčov, teraz dostane minimálne 3 ďalších. Koľko hráčov ešte potrebuje?