Barcelona sa pridala k skupine klubov, ktoré sa zaviazali znížiť ceny vstupeniek pre hosťujúcich fanúšikov a zaručiť im minimálne 300 miest na štadióne. Pôvodne Blaugranas na zozname neboli, ale Joan Laporta požiadal Javiera Tebasa, aby FC Barcelona pridal.

Vyhlásenie La Ligy:


"15 klubov LALIGY EA SPORTS podpísalo dohodu o zjednotení podmienok predaja vstupeniek na výjazdové zápasy. Táto dohoda, ktorú iniciovala LALIGA a ktorá je založená na princípe reciprocity, stanovuje predaj najmenej 300 vstupeniek na zápasy socios alebo priaznivcom hosťujúceho klubu za maximálnu cenu 30 eur za vstupenku.

Na myšlienke, ktorú už LALIGA HYPERMOTION realizovala spolu so skupinou Aficiones Unidas ("Zjednotené skupiny priaznivcov"), sa podieľala pracovná skupina piatich klubov - Athletic Club, Real Betis, FC Sevilla, Valencia CF a Real Valladolid CF - a položila tak základy dohody, ktorá bola dnes oficiálne oznámená."


Joan Laporta: "Pre Barçu je to veľmi atraktívny spôsob, ako vyhovieť mnohým požiadavkám na výjazdové zápasy, a to tak zo strany fanúšikov, ktorí chcú cestovať za tímom, ako aj zo strany tisícov priaznivcov Barçy, ktorí sa každú sezónu tešia na svojich hrdinov na štadiónoch v rámci LALIGY EA SPORTS. Táto dohoda bude prínosom pre miestny cestovný ruch, a to nielen z ekonomického hľadiska, ale posilní aj priateľské väzby medzi mestami."

Medzi 15 klubov, ktoré sa zúčastňujú na tejto iniciatíve, patria: Athletic Club, FC Barcelona, Atlético Maryt, Sevilla, Real Betis, Cádiz, Mallorca, Valencia, Deportivo Alavés, Girona, Real Sociedad, Granada, Las Palmas, Getafe a Almería.

Real Madrid, Villarreal, Osasuna, Celta Vigo a Rayo Vallecano sa rozhodli do projektu nezapojiť.

zdroj: la liga
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.