Novinár Fran Guaita z Cadena SER, ktorý sa zaoberá správami týkajúcimi sa Valencie, priniesol znepokojujúce správy z pohľadu Barcelony. Katalánci budú musieť zaplatiť Los Che miliónové odškodné po minuloročnom odchode Neta z Camp Nou.

Ide o to, že Barcelona, keď v júni 2019 získala Brazílčana v rámci "výmeny" za Jaspera Cillessena, zapísala do zmluvy 9 miliónov eur ako bonus pre Valenciu (z toho 3 milióny eur boli zaplatené), ak budú splnené určité podmienky. Podľa novinára časť z toho (6 miliónov) pozostávala z platby pre Los Che v prípade, že Neto pôjde na hosťovanie alebo bude predaný pred termínom stanoveným v zmluve. Brankár medzitým opustil Barcelonu v auguste 2022 v rámci znižovania výdavkov klubu.

Valencia požadovala zaplatenie dlžnej sumy, ale Barcelona sa domnievala, že nemusí nič platiť, pretože došlo k ukončeniu zmluvy s Netom, ktorý odišiel do Bournemouthu zadarmo, a nie na hosťovanie alebo prestup. Medzi oboma klubmi tak vznikol konflikt. Los Che tvrdili, že prestup Blaugranas bol manévrom, ako sa vyhnúť platbe 6 miliónov eur. Konflikt sa však vyriešil priateľsky ešte pred tým, ako sa dostal na súd. Podľa týchto správ Barça zaplatí Valencii 4 milióny eur.

Operácia výmeny Neta za Cillessena v roku 2019 bola striktne rozpočtovo vyrovnanou transakciou. Valencia predala Brazílčana za 26 miliónov eur + 9 miliónov eur v bonusoch, pričom Holanďana kúpila za 35 miliónov eur. Neto odchytal vo farbách Barcelony počas troch rokov len 21 zápasov. Neobjavil sa ani v najdôležitejších zápasoch Kráľovského pohára.

zdroj: cadena ser
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-07-08 19:04:07
No ? A kto je teraz druhym brankarom ?