Počas uplynulých dní sa FC Barcelona neúspešne pokúsila získať do svojich služieb mladého tureckého stredopoliara Arda Gülera. Talentovaný rodák z Ankary však nakoniec zakotvil v Reale – rivalovi z Madridu sa totiž podarilo na poslednú chvíľu Kataláncom “vyfúknuť“ prestup spopod rúk. Médiá teraz informujú o ďalšom tureckom talente, o ktorý je v Európe medzi poprednými klubmi záujem. Hráč Eintrachtu Frankfurt neunikol ani pozornosti Barcelony.

Podľa informácií Sky Germany katalánsky veľkoklub prejavil záujem o 16-ročného krídelníka Eintrachtu Frankfurt Kebira Ali Canpolata. Reprezentant Turecka, ktorý sa narodil v nemeckom Euskirchene, začal solídnymi výkonmi v rámci juniorskej kategórie U-17 pútať pozornosť Blaugranas.

V drese Frankfurtu odohral doposiaľ 17 zápasov, v ktorých sa mu podarilo skórovať 12-krát a okrem toho 8-krát na gól prihrával. Canpolat sa úspešne prezentuje aj na reprezentačnej úrovni. Za Turecko v kategórii U-17 nastúpil dovedna 13-krát, pričom sa mu podarilo vsietiť 4 góly. Denník Sport píše, že Kebir Ali Canpolat je tým najlepším, čo aktuálne akadémia Eintrachtu Frankfurt ponúka.

Z medializovaných informácií vyplýva, že krídelník Eintrachtu je naklonený odchodu z frankfurtského mužstva. Táto skutočnosť automaticky zmobilizovala viaceré popredné európske mužstvá na čele s Barcelonou. Záujemcov o služby Kebira Ali Canpolata je logicky viacero, Katalánci tak podobne ako v prípade Arda Gülera budú musieť čeliť konkurencii zo strany ostatných futbalových gigantov. Medzi nich patrí najmä trojica mužstiev pôsobiacich v anglickej Premier League – konkrétne ide o Arsenal, Chelsea a Liverpool. Záujem o Canpolata tiež prejavili Inter Miláno, Juventus a Ajax Amsterdam.

Ak by bola FC Barcelona v prípade tohto transferu úspešná, tak by sa Canpolat zaradil k ďalším mladým hráčom, ktorí posilnili katalánsky klub v poslednej dobe. Za zmienku stojí najmä 18-ročný Vitor Roque, ktorý posilní A-mužstvo Barcelony. Ďalším mladíkom je obranca Mikayil Faye, ktorý bude naopak pôsobiť v Barçe Atletic. A podľa najnovších informácií denníka Mundo Deportivo juniorku Barcelony dodatočne posilní aj 20-ročný pravý obranca Deportivo La Coruña Álvaro Pérez Campo.  

Zdroj: Sport / Sky Germany / TransferMarkt / Mundo Deportivo

Foto: Bukar Kara        

Diskusia

3 komentáre
2023-07-12 12:09:59
Trochu mi to připomíná situaci, když se nám nepodařilo přivézt zpět Takefusi Kubu a místo něj alespoň přivedli Hirokiho Abeho. Ten se sice nejevil špatně a to ani v přípravě s Áčkem, ale pak nějak přestával dostávat šance i v béčku a už je zpátky v Japonsku.
2023-07-12 12:42:38
Nič extra narozdiel od Gulera. Ďalších mladých turkov čo na to nemajú nám netreba.