Ako uviedli novinári Cadena SER v relácii "Que t'hi Jugues", katalánska polícia Mossos d'Esquadra potvrdila, že Bartomeu odklonil peniaze FC Barcelona na osobné účely. Polícia tvrdí, že použil zmluvu Barçy so spoločnosťou Amalgama Marketing na platby, ktoré nesúviseli s klubom.

Podľa Mossos spoločnosť Amalgama Marketing vyfakturovala Barcelone 152 000 eur. Na Bartomeuov príkaz 86% z týchto 152 000 eur išlo externým osobám, ako sú novinári alebo podnikatelia, a 14% zostalo spoločnosti Amalgama.

V archívoch FC Barcelona našiel Mossos zložku s názvom "Digitálne zmluvy". Vo vnútri zložky boli zmluvy so všetkými spoločnosťami skupiny Nicestream (I3Ventures atď.), ako aj so spoločnosťou Amalgama Marketing.

V niekoľkých zachytených správach novinár Marçal Lorente (ktorý bol tiež platený spoločnosťou Amalgama) priznáva, že pracoval na Bartomeuovej kandidatúre ako šéfa digitálnej stratégie výmenou za prácu v Barcelone.

Správa od Marçala Lorenteho Bartomeuovi: "Nezabudnite, že som novinársky spojenec, ktorý sa najviac popálil pri obhajobe projektu, a moja zaujatosť a angažovanosť bola taká, že je teraz veľmi ťažké vrátiť sa do pozície objektívneho novinára."

zdroj: cadena SER
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2023-07-19 12:57:23
Snaď zhnije v base.
2023-07-19 16:35:22
Doživotie