FC Barcelona na sociálnych sieťach oficiálne oznámila, že nové kvarteto kapitánov prvého tímu budú tvoriť Sergi Roberto, Marc-André ter Stegen, Ronald Araujo a Frenkie de Jong! Kapitáni boli vybraní na základe hlasovania.

Novú štvoricu kapitánov FC Barcelona už poznáme. Pred začiatkom sezóny sme vedeli, že ak sa nestane nič mimoriadne, prvým a druhým kapitánom bude Sergi Roberto a Marc-André ter Stegen. Sú to najdlhšie slúžiaci členovia súčasného kádra v klube a po odchode Gerarda Piquého, Sergia Busquetsa a Jordiho Albu sú na vrchole hierarchie. Zostali teda dve voľné miesta, ktoré obsadili Ronald Araujo (tretí kapitán) a Frenkie de Jong (štvrtý kapitán).

Na obsadenie týchto dvoch voľných miest bolo viacero kandidátov. Najviac sa hovorilo o Ronaldovi Araujovi, ale padlo aj meno Roberta Lewandowskeho, napriek tomu, že v klube strávil len jednu sezónu, alebo Ousmane Dembélého, hráča s najdlhším pôsobením v tíme, ak nepočítame Roberta a Ter Stegena. Tretím kapitánom sa nakoniec podľa očakávania stal Ronald Araujo, z čoho má mať podľa Fernanda Pola z Mundo Deportivo Xavi veľkú radosť, a trochu prekvapujúco štvrtým kapitánom bude odteraz Frenkie de Jong, hráč so štvrtým najdlhším pôsobením v tíme.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
kluc Premium
2023-07-22 07:01:24
Za mňa v pohode, Roberto tak či tak bude "nehrajuci kapitan" 😄
2023-07-22 07:33:43
Až na Roberta výborná voľba Araujovi a FDJ to prajem, FDJ je lepšia voľba ako Dembo