Téma budúcnosti Kyliana Mbappého naďalej kraľuje prestupovému trhu. Dnes sa objavili nielen správy týkajúce sa gigantickej ponuky Al-Hilal za Francúza, ale aj jedna, ktorá naznačuje... záujem Barcelony o krídelníka PSG.

Ako informoval denník L'Equipe, Barça by mala dnes telefonicky hovoriť s PSG a prediskutovať záujem katalánskeho klubu o Mbappého. Tieto odhalenia naznačujú, že Barcelona by bola pripravená ponúknuť svojho hráča, keďže nemá prostriedky na uskutočnenie operácie takéhoto rozsahu.

Možno ide o akúsi hru záujmov a snahu zvýšiť stávku (signál Realu - dajte peniaze, lebo dáme Mbappého vášmu rivalovi?), keďže sa takáto informácia objavila v známom denníku a keďže finančná situácia Blaugranas zrejme takýto transfer znemožňuje. Najmä preto, lebo hovoríme o astronomických peniazoch. Médiá dnes píšu o ponuke 300 miliónov eur zo Saudskej Arábie. Okrem toho by Mbappe zarábal... 700 miliónov eur ročne. Správa naznačuje, že PSG by zrejme malo záujem predať hráča za takúto sumu, ak sa s ním nepodarí dohodnúť na predĺžení zmluvy, ktorá mu vyprší v roku 2024.

L'Equipe však zdôrazňuje, že Real Madrid zostáva favoritom v boji o kúpu Mbappeho. Niektoré zdroje uvádzajú, že Los Blancos už majú s futbalistom predbežnú dohodu. O francúzskeho krídelníka prejavili v posledných týždňoch záujem aj Chelsea, Tottenham, Inter Miláno a Manchester United. Florian Plettenberg zo Sky Sports potvrdzuje, že tieto kluby, ako aj Barca, majú na 24-ročného hráča zálusk.

Gerard Romero sa domnieva, že prestup Mbappého do Barcelony by bol možný len na základe voľného prestupu alebo pri nejakom výraznom predaji zo strany Blaugranas, čo je ťažké. Javier Miguel z madridského denníka AS zas píše, že člen trénerského štábu Barcelony reagoval na správy L'Equipe slovami: "To je žart, však?".  Iný novinár Achraf Ben Ayad na Twitteri napísal, že fanúšikovia Barcelony by nemali byť v súvislosti s Mbappém príliš nadšení...

zdroj: L'Equipe gerard romero
foto: twitter

Diskusia

12 komentáre
2023-07-24 14:29:07
konecne to tu je :D ...
2023-07-24 14:32:47
Aspoň majú o čom písať 😂 ...ok, za pedri,gavi, de jong?? 😂 alebo Garcia, ferran, lenglet, abde, Alonso, kessie, peňa a 150m? 😂 Tieto nápady sú top v offseason