Športový riaditeľ Betisu Ramon Planes, ktorý predtým zastával túto funkciu v Barcelone, sa vyjadril k príchodu dvoch hráčov Blaugranas Alexa Collada a Chadiho Riada.

"Sú to dvaja hráči, ktorých dobre poznám, pretože pochádzajú z barcelonskej cantery. Môžeme ich zaradiť do aktívnej politiky, ktorú vytvárame," povedal Planes, ktorý v Barcelone pôsobil v rokoch 2018-2021.

"Chadi Riad je obranca s dobrým držaním lopty, skvelou defenzívnou rovnováhou a veľkým potenciálom. Zjavne je to hráč budúcnosti, na pozícii, ktorá je dnes na trhu ťažká, nájsť ľavonohého stopéra je komplikované. Jeho vývoj v posledných rokoch bol veľmi dobrý, je už v marockej reprezentácii a my ho v tomto kontexte musíme vnímať ako hráča budúcnosti, ktorý nám tento rok určite pomôže v kádri, pretože okrem skúsených stopérov nám tento mladík môže veľmi dobre poslúžiť," povedal Planes na adresu Riada.

Riaditeľ Betisu bol tiež spokojný s príchodom Collada. "V tomto intenzívnom trhovom kontexte, v ktorom pôsobíme, bolo dôležité vytvoriť pre klub aktíva. Myslím si, že to bola skvelá príležitosť, že sme ho mohli začleniť do Realu Betis. Máme futbalistov na tejto pozícii na správnej úrovni, ako je Rodri alebo Luiz Henrique, ktorý je do istej miery podobným hráčom ako on. Nemohli sme si nechať ujsť príležitosť priviesť ho za veľmi výhodných podmienok pre klub."

Ako vidíte, Planes prináša do Betisu aj svoju koncepciu získavania perspektívnych hráčov, ktorých je možné rozvíjať. 55-ročný funkcionár je v sevillskom klube len od mája a toto je jeho prvé prestupové obdobie. V Barcelone sa Planes vyznamenal okrem iného tým, že zohral veľmi veľkú úlohu pri príchode Pedriho či Ronalda Arauja, ktorí sú teraz základnými kameňmi Blaugranas. Teraz sa snaží o niečo podobné v Betise, kde sa však nevyhýba ani príchodu skúsenejších hráčov. Na Benito Villamarín už zadarmo priviedol Hectora Bellerína, Ayozeho Péreza, Marca Bartru, Marca Rocu či Isca.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-07-28 08:00:03
S Chadim aj Alexom nema co stratit, su to mladi talentovaní hraci a prisli zadarmo. Iba blazon by ich nezobral a to Planes urcite nie je ... GOOD JOB