Taliansky novinár Fabrizio Romano na svojom Twitteri informoval, že Barcelona podpísala zmluvu s nemeckým záložníkom z Freiburgu. Noah Darvich má na konte víťazstvo na tohtoročnom európskom šampionáte, ktorý sa hral v Maďarsku.

Noah Darvich sa narodil v roku 2006 a hrával v mládežníckych tímoch Freiburgu. V minulej sezóne hral najmä za tím U-17, kde v 23 zápasoch strelil 9 gólov a zaznamenal 5 asistencií. Niekoľko zápasov odohral aj v starších kategóriách. Úspech zaznamenal aj v mládežníckej reprezentácii Nemecka, s ktorou tento rok vyhral Majstrovstvá Európy do 17 rokov. V šiestich zápasoch na turnaji sa môže pochváliť bilanciou 2 gólov a 4 asistencií. Noah meria 184 cm, je ľavák a hrá najmä na pozícii ofenzívneho stredopoliara. V Nemecku je považovaný za jeden z najväčších talentov na svojom poste. Uvidíme, akú predstavu o ňom bude mať Barcelona.

Ako informoval Gabriel Sans z katalánskeho denníka Mundo Deportivo, Barcelona zaplatí za Darvicha 3 milióny eur plus bonusy. Novinár katalánskeho denníka Sport Ivan San Antonio potvrdzuje prestupovú sumu a dodáva, že bonusy by mohli presiahnuť 2 milióny eur.

zdroj: fabrizio romano
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-08-05 07:54:54
Třeba bude talent podle videa. Jinak ho nepoznám.