Podľa madridského denníka Marca čoskoro vznikne dokumentárny seriál o bývalom legendárnom futbalistovi a trénerovi FC Barcelona Johanovi Cruyffovi. Za produkciu audiovizuálneho diela budú zodpovedné spoločnosti Box to Box Films (ktorá okrem iného vytvorila film Drive to Survive) a Lusus. Očakáva sa, že práce na seriáli sa začnú ešte v tomto roku a finálny produkt bude verejnosti sprístupnený v treťom alebo štvrtom štvrťroku 2025. Na produkcii sa bude podieľať aj rodina Cruyffovcov.

Súčasťou seriálu budú rozhovory s blízkymi Cruyffa, ako aj svedectvá ďalších futbalových legiend, ktoré s ním spolupracovali a boli ovplyvnené jeho genialitou. Okrem toho sa premietnu doteraz nezverejnené archívne zábery.

"V súvislosti s otcom vzniklo mnoho krásnych filmov a fotografií. Je to prvýkrát, čo sme sa ako rodina rozhodli zúčastniť na takomto projekte, pretože cítime, že nastal ten správny čas. Naším cieľom je vytvoriť majstrovské dielo, ktoré okrem iného zahŕňa jeho osobu ako hráča a trénera, jeho pôsobenie v Ajaxe, FC Barcelona, holandskom národnom tíme, roky strávené v Spojených štátoch, jeho vplyv na futbal a trvalý odkaz, ktorý stále inšpiruje mnohých ľudí," vysvetlil Jordi Cruyff, ktorý donedávna pôsobil ako športový riaditeľ Barçy.

James Gay-Rees, výkonný producent spoločnosti Box to Box Films, tiež vyjadril svoju radosť z projektu: "Účasť na tomto privilegovanom partnerstve s Lusus a Cruyffovou rodinou pri rozprávaní príbehu skutočnej ikony nám ako filmárom dáva vzácnu príležitosť skutočne spochybniť spôsob, akým robíme dokumentárne filmy. Cruyffov príbeh si to vyžaduje; je to nesmierne vzrušujúce," povedal.

Jaap Schneider, výkonný producent Lusus, zasa vysvetlil, že príležitosť rozprávať takéto veľké príbehy je niečo výnimočné: "Po tom, čo som v posledných rokoch videl dokumentárne filmy a seriály o Maradonovi, Pelém a Michaelovi Jordanovi, si myslím, že seriál o Cruyffovi môže mať ešte väčší účinok vzhľadom na jeho mnohostranný charakter a skutočnosť, že nebol len futbalistom, ale vizionárom na mnohých úrovniach. Sme nesmierne hrdí na to, že nám Cruyffova rodina zverila rozprávanie tohto príbehu, prvýkrát z pohľadu zasväteného človeka."

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.