Niekoľko dní po tom, čo sa objavili informácie, že Barcelona sa dohodla na kúpe talentovaného hráča SC Freiburg Noaha Darvicha, klub dnes oficiálne potvrdil, že 16-ročného krídelníka získal.

"FC Barcelona a SC Freiburg dosiahli dohodu o prestupe nemeckého stredopoliara za 2,5 milióna eur a zmluvu do 30. júna 2026. Odstupná klauzula bude vo výške 1 miliardy eur," uvádza sa v oficiálnom vyhlásení klubu.

Iba 16-ročný Darvich podával výnimočné výkony v zostave SC Freiburg do 17 rokov, vďaka čomu sa dokonca napriek svojmu veku prebojoval do tímu do 19 rokov. O talentovaného hráča sa zaujímali elitné kluby z celej Európy, ale hráča nakoniec do svojich radov zlákala Barcelona. Nemecký hráč dnes pristál v Barcelone, aby absolvoval lekárske testy a podpísal zmluvu. Barcelona následne jeho transfer potvrdila.

Barcelona zaplatí Freiburgu prestupovú čiastku vo výške 2,5 milióna eur, pričom sa k nej pripočítajú aj bonusy. Celkovo sa čiastka prestupu môže pohybovať na úrovni 5 miliónov eur, čo potvrdil Fabrizio Romano. Ako uvádza Barcelona, Darvich podpíše trojročný kontrakt a v zmluve bude mať obrovskú odstupnú klauzulu vo výške 1 miliardy eur, čo naznačuje, ako vysoko si ho klub cení.

16-ročný mladík bude hneď súčasťou Barçy Atlètic a nebude pôsobiť v nižších mládežníckych kategóriách, čo je ďalší ukazovateľ jeho potenciálu. Ak splní sľub, nemusí trvať dlho a nemecký mládežnícky reprezentant zaklope na dvere prvého tímu Blaugranas.

zdroj: fabrizio romano fcbarcelona.com
foto: twitter/fcbarcelona

Diskusia

4 komentáre
2023-08-08 15:33:06
Vitaj medzi nami 😉 nech sa ti darí ⚽🍀✊
2023-08-08 15:46:08
Verim, ze su to dobre utratene peniaze do buducna, uvidime o par rokov ci bol toto lepsi nakup alebo taky Guler