Barcelona porazila Tottenham v Gamper Cupe 4:2 po skvelom závere zápasu. Xaviho striedania, najmä v útoku, priniesli oživenie a dodali rýchlosť okorenenú štipkou mladíckej fantázie. Za osobitnú zmienku stojí výkon Lamine Yamala.

Objavila sa ďalšia hviezda v Barcelone? Po neuveriteľnom vstupe sotva 16-ročného Ansu Fatiho do tímu v roku 2019 - ktorý sa, mimochodom, začína podobať na seba z čias pred vážnymi zraneniami - majú fanúšikovia Barçy možnosť sledovať v akcii ďalšiu mladú perlu La Masie. Lamine Yamal je pravé krídlo, ktoré vzhľadom na blížiaci sa odchod Ousmane Dembélého do PSG môže dostať veľa príležitostí od Xaviho.

Lamine už podal zaujímavý výkon proti Milánu v súboji s Theom Hernadezom. V stretnutí s Tottenhamom však pravé krídlo vystúpilo na vyššiu úroveň. Za tucet minút hry stihol zaznamenať 1 asistenciu na Ferranov gól, 2 asistencie druhého stupňa na ďalšie góly a fanúšikom na Montjuïc predviedol niekoľko fenomenálnych driblingov.

Ukáže sa Lamine Yamal ako ďalšia hviezda Barcelony? Na takéto súdy je určite ešte priskoro. Nemožno však poprieť, že mladý útočník je už teraz schopný vzbudiť veľké nádeje barcelonismo a vo veľmi mladom veku vykazuje nadpriemerné schopnosti.

zdroj: youtube.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-08-09 06:54:30
Po par krat, co ho clovek videl hrat, treba povedat, ze ten chalanisko ma obrovsky talent..
2023-08-09 07:32:33
Jednoducho skvelý! Len sa bojím, aby ho nejaký drevorubač nedokaličil.