FC Barcelona oficiálne oznámila, že do svojho rezervného tímu získala nového ľavého obrancu Edu Sáncheza z CD Badajoz. 18-ročný hráč podpísal s Kataláncami zmluvu do roku 2025.

"FC Barcelona a CD Badajoz dosiahli dohodu o prestupe hráča Edu Sáncheza, ktorý podpísal zmluvu do 30. júna 2025. [...] Jeho prestupom získava Barça Atlètic silného ľavého obrancu s dobrou ofenzívnou hrou," uvádza sa vo vyhlásení klubu. Sánchez včera ráno absolvoval lekársku prehliadku v Ciutat Esportiva a potom navštívil Estadi Johan Cruyff, kde sa odfotil v drese Blaugranas.

"Pocity sú neuveriteľné, nikdy by som si nepredstavoval, že sa vďaka svojej práci dostanem do jedného z najlepších klubov na svete. Je to niečo jedinečné, niečo na celý život. Rád sa definujem ako iný futbalista, rád riskujem, nechcem sa obmedzovať na jednoduché prihrávky. Rád hrám v tímoch, ktoré vyčnievajú," povedal Edu Sánchez a pozdravil fanúšikov.

18-ročný rodák z Extremadury pred príchodom do Badajozu v lete 2021 trénoval v kluboch Moralo CP a CD Diocesano. Tam strávil prvý rok v dorasteneckom tíme a sezónu 2022/23 už odohral v prvom tíme v Primera Federación (3. liga). V minulej sezóne nazbieral v 20 zápasoch spolu 1260 minút (63 min/zápas), pričom nezaznamenal žiadny gól ani asistenciu.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter/fcbarcelona

Diskusia

1 komentár
2023-08-11 11:51:35
Nahradí Alonsa on nebo Valle?