Xaviho Hernandeza a Barcelonu čaká niekoľko nervóznych dní, keďže nová sezóna La Ligy sa začína už tento víkend.

Keďže Kataláncov čaká cez víkend úvodný zápas sezóny proti Getafe, klub musí ešte prekonať množstvo právnych prekážok, aby mohol zaregistrovať niekoľko kľúčových hráčov. Novinár Javi Miguel z madridského denníka AS teraz priniesol aktuálne informácie o tom, koho má Xavi momentálne k dispozícii na začiatok sezóny, pričom ide o preteky s časom, aby mal k dispozícii kompletný káder.

9 hráčov čaká na registráciu

Miguel pripomína, že medzi novými podpismi, predĺženiami zmlúv a prehodnotenými zmluvami je teraz veľká časť hráčov, ktorí ešte nie sú zaregistrovaní do novej sezóny. Medzi novými hráčmi sú samozrejme Ilkay Gündoğan, Oriol Romeu a Iñigo Martínez, pričom posledný menovaný momentálne bojuje so zranením. Medzi prehodnotené ponuky a nové zmluvy patria Ronald Araujo, Iñaki Peña, Marcos Alonso, Alejandro Balde, Sergi Roberto a Ez Abde.

Najmä Araujo, Gündoğan, Romeu a Balde sú pre novú sezónu absolútne kľúčoví, pretože budú tvoriť základné kamene Xaviho zostavy ako jedni z najcennejších hráčov v tíme.

V súčasnosti má Xavi k dispozícii len týchto hráčov: Marc-André ter Stegen, Andreas Christensen, Jules Koundé, Éric García, Frenkie de Jong, Pedri, Gavi, Ferran Torres, Raphinha, Ansu Fati a Robert Lewandowski.

Ak sa Barcelone nepodarí včas zaregistrovať skôr menovaných hráčov, toto je jediná základná jedenástka, ktorú môže tréner postaviť. Katalánci teraz budú dúfať, že okamžite oznámia svoju dohodu o predaji časti Barca Studios nemeckému kapitálovému fondu. Od tejto transakcie sa očakáva finančná injekcia vo výške 60 miliónov eur, ktorá potom umožní klubu úspešne nasadiť všetkých hráčov a včas vybaviť papierovačky s La Ligou.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-08-11 08:06:36
Aspoň bude ľahšie vyhrať dres v tipovačke 😁
2023-08-11 08:15:51
Však do nedele chcú mať všetkých zaregistrovaných . Ako vždy, ešte majú čas , a v pondelok ráno budeme čítať že nezaregistroval klub žiadneho hráča 🤣🤣🤣 Na poslednú chvíľu všetko a tak to potom vyzerá. Ochvíľu sami hráči budú odchádzať