"FC Barcelona oznamuje vstup nových strategických partnerov s cieľom urýchliť rozvoj spoločnosti Barça Vision a oznamuje dohodu so spoločnosťou Mountain & Co. I Acquisition Corp, ktorá zaručí úspech spoločnosti Barça Media." čítame v oficiálnom vyhlásení klubu.

Oficiálne oznámenie klubu:

"FC Barcelona oznámila, že spoločnosť LIBERO Football Finance AG a súkromný investičný poradca NIPA Capital B.V. sa stali novými partnermi Bridgeburg Invest, obchodnej značky Barça Vision. Títo investori získali 29,5% podiel v spoločnosti Barça Vision (Bridgeburg) za 120 miliónov eur, čo zodpovedá časti podielu, ktorý predtým vlastnili spoločnosti Socios.com a Orpheus Media.

Barça Vision je iniciatíva klubu, ktorá má spojiť všetky aktivity súvisiace s Web3, NFT a Metaverso, ktoré sú súčasťou klubovej stratégie budovania Espai Barça Digital.

Týmto krokom sa FC Barcelona podarilo posilniť štruktúru Barça Vision o strategických partnerov, ktorí poskytujú odborné znalosti a skúsenosti pri hľadaní obchodných príležitostí súvisiacich so športovým odvetvím.

Nemecká spoločnosť LIBERO, kótovaná na regulovanom trhu Frankfurtskej burzy cenných papierov (ISIN: DE000A161N22), sa špecializuje na poskytovanie komplexnej podpory futbalovým klubom v oblasti financovania a ziskovosti, pričom ponúka poradenstvo a podporu vo všetkých ekonomických aspektoch spoločností.

NIPA Capital B.V., investičná spoločnosť so sídlom v Holandsku, poskytuje jedinečné a inovatívne poznatky na urýchlenie rastu spoločností a bude poskytovať poradenstvo klubu aj v budúcnosti.

Predaj podielu v spoločnosti Bridgeburg Invest sa uskutočnil v súlade so schválením valného zhromaždenia Socios FC Barcelona, ktoré sa konalo 23. októbra 2021 a na valnom zhromaždení spoločnosti Socios, ktoré sa konalo 9. októbra 2022, ratifikovalo účasť spoločností Socios.com a Orpheus Media ako menšinových partnerov.

Socios.com a Orpheus ako strategickí technologickí partneri klubu budú aj naďalej zohrávať vedúcu úlohu v stratégii FC Barcelona Web3 a prispejú svojimi odbornými znalosťami a technologickou infraštruktúrou k rozvoju nových príležitostí prostredníctvom svojich kanálov a BAR Fan Token.

FC Barcelona zároveň oznámila dohodu so spoločnosťou Mountain & Co. Y Acquisition Corp (NASDAQ: MCAA), spoločnosťou špecializujúcou sa na investície do technologických spoločností a rozvíjajúcich sa odvetví. Cieľom dohody je poskytnúť spoločnostiam Barça Vision a Barça Media prístup k cielenému financovaniu na nových kapitálových trhoch v USA, urýchliť digitálne iniciatívy klubu a umožniť obsahu spoločnosti Barça Media osloviť nové publikum na strategických trhoch pre klub na celom svete. FC Barcelona očakáva, že obe spoločnosti sa stanú významným zdrojom príjmov klubu s odhadovanou hodnotou približne 1 miliardy USD (približne 910 miliónov eur).

Oznámená transakcia je podmienená súhlasom akcionárov spoločností Mountain & Co. a Acquisition Corp. a schválením valného zhromaždenia Socios FC Barcelona, čo je podmienkou pre ukončenie operácie, ktoré sa očakáva v poslednom štvrťroku 2023."

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2023-08-11 12:33:02
Konečne! Aj keď sa jedná o nutné zlo
2023-08-11 12:45:21
Doufám, že vše vyjde