FC Barcelona v oficiálnom vyhlásení potvrdila, že sa s PSV dohodla na hosťovaní Sergiña Desta do 30. júna 2024.

Klub tiež oznámil, že Holanďania si zabezpečili opciu na kúpu hráča, ale nebolo uvedené, za akú sumu. Predtým Fabrizio Romano v tejto súvislosti písal o 10 miliónoch eur. Na druhej strane si Barcelona ponechala opciu na získanie určitej sumy z ďalšieho prestupu Desta. Túto operáciu potvrdilo aj PSV.

Dest prišiel do Barcelony v roku 2020 z Ajaxu za 21 miliónov eur. Za katalánsky klub odohral 72 zápasov, v ktorých strelil tri góly a zaznamenal štyri asistencie. Američan strávil minulú sezónu na hosťovaní v Miláne, kde nastúpil len v 14 zápasoch a od januára sa v zápasoch prvého tímu vôbec neobjavil.

"PSV so mnou pracoval celé tie dni a to mi dalo dobrý pocit. Navyše si myslím, že Boszov štýl hry mi veľmi vyhovuje. Do Holandska sa vrátim ako ten istý futbalista, ale s oveľa väčšími skúsenosťami a dúfam, že aj vyššou výkonnosťou. Teším sa na svoj debut," priznal Dest.

zdroj: twitter PSV
foto: twitter PSV

Diskusia

6 komentáre
2023-08-21 09:26:39
Toto mu môže pomôcť podľa mňa. V Ajaxe podával skvelé výkony, teda niečo v ňom musí byť. Psychologický aspekt tu hrá veľa podľa mňa.
2023-08-21 13:58:34
Celkom sa bavím na tomto prome... bývalý hráč Ajaxu, neúspešné prestupy a hosťovačky... dokopy nič neukázal ale chytí sa ho PSV a posadí ho vysmiateho pomaly na královský trón jak keby k nim prestúpil Mbape :D