Tento príspevok bude písaný na rovinu a bez servítky.

Diskusie na force sa v posledných rokoch stali prakticky nečitateľné kvôli bande bezmozgov. Ale nielen na force. Je to problém spoločnosti, úpadku hodnôt, kedy si ľudia prestávajú vážiť prácu iných, pohŕdajú a opovrhujú ostatnými, nemajú rešpekt. Väčšinou sú to mentálni atléti, trollovia, deti, ktorým chýba poriadna výchova, ale nájdu sa aj sofistikovaní užívatelia, ktorí provokujú na hrane a ktorí sa vyžívajú v tom čo robia. S týmto bojujú všetky weby, malé až po mediálne domy, no je to boj s veternými mlynmi. Je už bežné, že niektoré weby diskusie odstránili úplne a veru sa nečudujem.

Kedysi sme sa to snažili čistiť a aj sa to vzhľadom na menší počet mentálnych atlétov dalo, no okolnosti sa zmenili. My máme rodiny, tupcov pribúda. Osobne si viem predstaviť tráviť čas ďaleko zmysluplnejšie, než policajtovať v diskusiách. Pre mňa bolo červenou čiarou to, keď sa tu zomkla skupinka expertov, čo si na discorde koordinovali trollovanie. V čase, keď sa mi narodil syn, staval som dom, rodinu som nevidel poriadne takmer 10 mesiacov a žeby toho nebolo málo, tak som si roztrhol aj achillovku. Keby bol operatér vedel, že som bol 6 týždňov po operácii naspäť sám v rozostavenom dome a po 10 týždňoch stál naspäť na rebríku a makal ďalej... No banda debilov vo veľkom trollovala na force, hoci dobre vedela, že mám aj iné – dôležitejšie – veci na hlave, než gumovať komenty a banovať účty, lebo pár tupcov nemá v živote od dobroty čo stvárať. Neskôr prišli aj výhražné správy, to bolo totálne cez, ale to si už žije svojim životom na polícii. Som presvedčený, že spravodlivosť bude. Keď sme zakladali tento web, ani vo sne by nám nenapadlo, že budeme musieť riešiť takéto veci.

Hútali sme teda, čo urobiť, aby sme sa na force nemuseli hrať na Paw Patrol. Inšpirovali sme sa jednak sme.sk a ďalšími veľkými webmi a jednak aj návrhmi užívateľov spred rokov. Diskusie v článku išli na druhú stranu, pretože drvivá väčšina čitateľov sa diskusiám vyhýba. Kto má odvahu, klikne. Čo sa týka fóra, tak sú reakcie pre príspevky skryté. Množstvo reakcií je siahodlhých, tak má užívateľ možnosť preskrolovať raz dva viacero postov. Ak chce, ten-ktorý post si rozklikne. To isté riešenie sme dali aj na články, ale hneď bolo zrejmé, že to nie je nutné, takže sme to zrušili. Postačuje diskusia na novej stránke a po starom.

Toto opatrenie síce mentálnym atlétom nezabráni prispievať na web, ale už nie sú tak na očiach. A tým pádom toľko neprispievajú, pretože ostatní čitatelia na nich toľko nereagujú. Tento príspevok píšem s odstupom času po spustení, aby som videl reálne výsledky. A pomohlo to. Samozrejme, že sa nájdu aj čitatelia, ktorým to nesedí, ale vyhovieť všetkým sa jednoducho nedá. Drvivá väčšina návštevníkov to nerieši. Cez web sa mesačne preženie viac ako 100 000 unikátov a diskutuje promile z nich a z toho promile sa ozvalo pár. Ospravedlňujem sa. Ale môj pohár trpezlivosti pretiekol. Pretože mám rodinu a koníčky. Tam patrí aj forca, ale kým kedysi som bol študent a prezident voľného času, mal som denne 2-3hodiny na kontrolu komentárov, časy sa menia. Preto sa diskusie v článkoch hodili na novú stránku a kto chce diskutovať, tak si klikne. Preto si na fóre musíte rozkliknúť hlavný príspevok.

Deň má 24 hodín a čas, ktorý je určený na forcu, nech môžeme využiť čo najzmysluplnejšie. V tejto sezóne sa chceme posunúť vpred nielen čo sa týka pokrývania denných správ. Verím, že sa to podarí. V tomto smere na záver chcem poďakovať všetkým, ktorí na web chodia. Veľmi si to vážime. Najmä premium členom, ktorí nám finančne pomáhajú. Správa tohto portálu má svoje úskalia, bez vašej podpory by neexistoval. Len málokto vie, koľko energie, času, odriekania a roboty si správa tohto webu vyžaduje, preto zvážte vypnutie abblocku či aj vy ďalší podporte web prostredníctvom kúpy členstva. 

V diskusii pod týmto článkom smelo píšte návrhy, postrehy, konštruktívnu kritiku, alebo sa pýtajte na to, čo vás zaujíma. Web robíme koniec koncov pre vás, ale tak, aby sme to my zvládali ukočírovať. Reagovať budem priebežne za behu ;) Lukáš

Diskusia

34 komentáre
2023-08-22 21:35:32
Veľký palec hore, krásne napísané. Ale tí, ktorým to je adresované, to aj tak nepochopia 😊
airman Premium
2023-08-22 21:38:43
👍💪