Do konca prestupového obdobia zostáva už len týždeň a Barcelona nepretržite pracuje na tom, aby do konca augusta naplnila svoje ciele. Jednou z priorít klubu je príchod Joãa Cancela, ale Blaugranas sa tiež snažia dotiahnuť odchod niekoľkých vyradených hráčov prvého tímu.

Marco Kirdemir, agent FIFA, však s blížiacim sa koncom prestupového trhu naznačuje, že do konca mesiaca by sa mohla objaviť "prestupová bomba". Saudskoarabské kluby sa toto leto dostali na titulné stránky prestupového trhu. Al Hilal sa dostal do centra pozornosti vďaka kúpe Neymara, ktorý bol spájaný aj s návratom do Barcelony. Okrem Neymara získali do svojich radov hráčov ako Sergej Milinković-Savić, Ruben Neves, Kalidou Koulibaly a Yassine Bounou. Pozadu nezostávajú ani kluby ako Al Nassr, Al Ittihad a Al-Ahly, ktoré v posledných mesiacoch podpísali zmluvy s veľkými menami.

Podľa Kirdemira, ktorý poskytol rozhovor pre Radio Marca, sa o Roberta Lewandowskeho zaujímajú saudskoarabské kluby. Chcú, aby Poliak prestúpil do Saudskej Arábie ešte v koncovke tohto leta: "Al-Hilal a Al-Ittihad chcú Kroosa ešte v tejto sezóne. Pôjdu aj po Lewandowskom, Saudom sa veľmi páči," povedal Kirdemir. "Bude to bomba," dodal. Lewandowskemu nie je záujem zo strany Saudskej Arábie cudzí, keďže útočníka sledovala táto na ropu bohatá krajina aj predtým.

Marco Kirdemir, ktorý je agentom FIFA, takisto uviedol, že útočník Atlética Madrid João Felix nepodpíše zmluvu s Barcelonou, pretože do konca prestupového obdobia skončí v Saudskej Arábii. Agent tvrdí, že v tejto chvíli Barcelona jednoducho nemôže prevziať jeho plat, keďže v lige nemá zaregistrovaných ešte troch hráčov. Okrem toho prípadný príchod Joãa Cancela situáciu tímu len skomplikuje.

Navyše, po tom, čo sa snažil urobiť všetko pre to, aby jeho klient prestúpil do Barcelony, je teraz Felixov agent Jorge Mendes pripravený vziať ho na Blízky východ, keďže ho nezaujali žiadne konkrétne ponuky z Európy: "Pôjde do Saudskej Arábie. Barça nemôže prevziať jeho plat. Mendes je ochotný ho tam vziať. V Európe ho nikto nechce," povedal Kirdemir.

zdroj: Radio Marca
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2023-08-25 11:18:50
Lewandovski chce zůstat a jeho manželka Barcelonu miluje. Takže letos jsi nemyslím, že odejde. Uvidíme za rok či později.
2023-08-25 11:51:38
Tam kukajte Gabri Veiga z Celty Vigo ide k Saudom .
21 ročný chalan odmietol Neapol aj Liverpool . Radšej uteká za peniazmi . Tomu sa hovorí mladá blbosť