FC Barcelona zverejnila vyhlásenie týkajúce sa škandálu prezidenta RFEF Luisa Rubialesa. Katalánsky klub sa rozhodol reagovať skôr diplomaticky. Nižšie uvádzame obsah vyhlásenia.

"Po mimoriadnom zhromaždení RFEF, ktoré sa konalo tento štvrtok, sa zdá, že vysvetlenia, ktoré podal prezident federácie pán Rubiales, boli pre prítomných členov zhromaždenia, ktorí mali právomoc schváliť ho v tejto funkcii, dostatočné.

FC Barcelona však chce dať jasne najavo, že považuje správanie prezidenta RFEF počas osláv víťazstva španielskej ženskej reprezentácie na majstrovstvách sveta za absolútne nevhodné a nešťastné. Ide o udalosti, ktoré považujeme za poľutovaniahodné, ktoré sám pán Rubiales považoval za chybu a za ktoré požiadal o odpustenie.

Vzhľadom na tieto neospravedlniteľné udalosti sa FC Barcelona zaväzuje naďalej podporovať ženský šport, usilovať sa o úplnú rovnosť medzi mužmi a ženami vo svete športu a v spoločnosti všeobecne, zaručiť bezpečnosť žien v športe a odsúdiť všetky činy, ktoré porušujú naše zásady a stanovy."

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-08-25 19:14:21
My sme FC Barcelona a nie laviciarska strana, tak stacilo uz prazdnych a prezdobenych viet. Je mi z toho na 🤮.
8JK8 Premium
2023-08-25 19:19:03
Očividne pre Barcelonu je lepšie byť na strane Rubialesa než na strane Tebasa...