Saudskoarabské kluby naďalej rozbíjajú prestupový trh a podpísali už množstvo špičkových hráčov z európskych klubov. Barcelona už predala Francka Kessiého do Al-Ahly a rokovala s Al-Nassr o možnom predaji Clementa Lengleta, ale tento krok sa neuskutočnil.

Teraz sa zdá, že klub z Blízkeho východu, ktorý sa môže pochváliť Cristianom Ronaldom vo svojich radoch, sa snaží získať brazílskeho krídelníka Raphinhu, ktorého trhová hodnota sa pohybuje na úrovni 60 miliónov eur. Ako uviedol novinár Gianluigi Longari, Al-Nassr sa skutočne zaujíma o podpis zmluvy s Raphinhom ešte v priebehu tohto leta a už nadviazal prvé kontakty, aby preskúmal možnosť prestupu.

Brazílsky internacionál bol toto leto spájaný aj s odchodom do Saudskej Arábie, ale tieto špekulácie v posledných týždňoch utíchli. Avšak, ako vstupujeme do záverečnej fázy prestupového leta, zdá sa, že Al-Nassr plánuje nájazd na Barcelonu pre 26-ročného krídelníka. V správe sa uvádza, že hoci saudskoarabskí giganti nadviazali prvé kontakty, zatiaľ ešte nepredložili ponuku za Raphinhu.

Hoci Al-Nassr môže mať o Raphinhu záujem, zdá sa veľmi nepravdepodobné, že by Xavi dovolil Barcelone schváliť jeho predaj, najmä v takomto čase prestupového obdobia. Blaugranas sa len nedávno rozlúčili s Ousmane Dembélém a nemôžu si dovoliť prísť aj o Raphinhu, keďže brazílsky internacionál je v súčasnosti nespochybniteľným hráčom základu na pravom krídle. Hráč vždy tvrdil, že chce zostať a uspieť v Barçe, a preto je nepravdepodobné, že by záujem zo strany Al-Nassr viedol k niečomu podstatnému, pokiaľ neprídu s ponukou, ktorá by bola príliš dobrá na odmietnutie.

zdroj: @Gianluigi Longari
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-08-26 15:35:51
Nemá smysl ho prodávat, náhradu bychom toto léto stejně nesehnali
2023-08-26 15:35:55
Keď dajú 100+ tak sa môžme baviť, inak pre nás nezmysel.