Katalánci majú za sebou vstup do Primera División 2023/2024, keď v mesiaci august odohrali 3 ligové stretnutia. Niektorým hráčom štart do novej sezóny vyšiel na výbornú, niektorí ale sklamali. V tomto článku sa výkony Blaugranas pozrieme podrobnejšie.

Úvodom stojí za pripomenutie, že herný štýl Blaugranas je náročný a istý čas trvá, kým si mužstvo po lete opäť sadne a zžije sa s pozičnou hrou. Dlhé diskusie sa vedú aj na tému predsezónnych turné, ktoré sa organizujú len kvôli peniazom, ale s poriadnou prípravou zo športového hľadiska majú len pramálo spoločného. Nehovoriac o neustálom cestovaní, jet-lagoch a tak ďalej.

Blaugranas tento rok opäť vycestovali v Ameriky, kde sa snažia o upevnenie si pozície na lukratívnom trhu. Prvý zápas proti Juventusu bol však kvôli črevnej chrípke v kádri zrušený. Nasledujúce súboje sa síce odohrali, ale prípravu to do značnej miery poznačilo, keďže niektorí hráči neboli schopní niekoľko tréningových jednotiek odtrénovať. Takéto turné je veľmi náročné na organizmus, čo sa neskôr môže prejaviť na zraneniach už v priebehu sezóny.

A v neposlednom rade sa Barcelona naďalej borí s finančnými problémami. Z tohto dôvodu si Laporta nemôže dovoliť posilniť prvý tím Blaugranas o elitných hráčov. Financie to skrátka nedovolia a preto napríklad Bernardo Silva predĺžil spoluprácu na Etihad. Prišli hráči ako Gündoğan, Iñigo či Romeu, no po skončení kontraktu zadarmo alebo za drobné a museli odsúhlasiť aj nízky plat. Inak by sa to ani nedalo. Situácia je teda taká, aká je a takto Blaugranas pristúpili aj k nesmierne náročnému úvodu ročníka.

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

6 komentáre
2023-08-30 17:05:34
Asi Yamal/FDJ/Ferran
2023-08-30 17:18:25
Jednoznačne Frankie