Lamine Yamal dorazil na zraz španielskej seniorskej reprezentácie. 16-ročný mladík má šancu stať sa najmladším debutantom v histórii národného tímu La Roja. Čo povedal odchovanec La Masie bezprostredne po príchode do Las Rozas?

"Je úžasné, že to môžem zažiť, chcem si to čo najviac užiť. Som pokojný, v Barcelone som si už zvykol, takže uvidíme, ako to pôjde."

"Za Španielsko som hral už v reprezentácii do 15 rokov a vždy som mal jasno v tom, že chcem hrať za Španielsko, vyhrať EURO, Majstrovstvá sveta.... všetko, čo je možné."

"[Hneď po povolaní] Som zavolal svojej matke. Bola prvá, ktorá mi zablahoželala. Často mi hovorí, aby som bol opatrný, pretože sa trochu bojí. Ale po 30 sekundách ju to prejde a je na mňa veľmi hrdá. Keď som hral proti veľmi veľkým hráčom v juvenil, mama mi hovorila, aby som si dával pozor na fauly a podobné veci. Ale ja jej hovorím, aby bola pokojná a verila mi. Je to normálne, je to moja mama."

"Vždy sa rozprávam s Baldem a on mi hovorí, aby som sa bavil, nebál sa, aby som do toho išiel. Gavi je rovnaký, hovorí mi, aby som išiel bez strachu. Pedri tiež, veľmi mi pomáhajú."

"Všetci hráči sú neuveriteľní, veľmi dobrí, ale keď začal hrať Asensio, veľmi som si ho obľúbil. Nepoviem mu to, lebo sa hanbím (smiech)."

"Môžem do tímu priniesť mladosť a radosť. A na ihrisku vertikalitu a sebavedomie."

zdroj: RFEF
foto: instagram

Diskusia

2 komentáre
2023-09-05 07:53:59
Hodně štěstí. A ať se daří hlavně v Barce.
2023-09-05 11:43:34
Prajem mu veľa šťastia a hlavne zdravia!