FC Barcelona stále znáša následky neúspešného pôsobenia Josepa Mariu Bartomeua, pričom megapodpisy z jeho éry zanechávajú dodnes negatívnu stopu. Najmä nákup Philippeho Coutinha sa výrazne podpísal na financiách Kataláncov.

Príchod Mateu Alemanyho však zabezpečil, že Barça z neho vyžmýkala nejaké peniaze, keďže hráč bol predaný do Aston Villy za 20 miliónov eur, pričom Katalánci ho podpísali z Liverpoolu za neuveriteľných 160 miliónov eur. Bývalý športový riaditeľ sa snažil zarobiť aj na prípadných budúcich predajoch a vložil do zmluvy predajnú klauzulu vo výške 50%.

A objavili sa správy, že Blaugranas dostanú nepredvídaný darček v podobe predaja Brazílčana katarskerskému klubu Al Duhail. Podľa informácií katalánskeho denníka Sport sa však Coutinho nepripojí k tímu natrvalo, keďže v skutočnosti pôjde o hosťovanie.

Vzhľadom na to, že je to hosťovanie, klauzula o predaji nebude aktivovaná a Barcelona nezíska žiadnu nepriamu výhodu napriek tomu, že počas letného prestupového obdobia sa povrávalo, že sa to uskutoční.

Fabrizio Romano tvrdí, že dohoda medzi Aston Villou a Al Duhail bude čoskoro sfinalizovaná, keďže tím z Perzského zálivu prevezme Coutinhov plat. Približne pred desiatimi dňami sa Coutinho rozhodol prijať katarskú ponuku namiesto Besiktasu a Realu Betis, ktoré tiež predložili ponuky na jeho služby. Teraz sa zdá, že Coutinho chce ukončiť svoje pôsobenie v Európe, keďže sa chystá presun do Al Duhail. Nanešťastie pre Barcelonu, vzhľadom na to, že ide o hosťovanie, Katalánci z toho nebudú mať absolútne nič.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2023-09-07 15:52:50
Neuveriteľne pripady coutinho a hazard,v tom case tophraci na svete,to sa až rozum zastavuje ako hlboko klesli kvalitatívne
2023-09-07 17:08:21
To stejné může být i s Abdem.. ty % z dalšího prodeje se mi moc nezamlouvají. Zpětný odkup fajn, kdyby se stal nějaký zázrak ale ty procenta z dalšího prodeje se budou dát vždy nějak ošulit, minimálně prodejem jiného hráče kde se zbylá část schová aby se neplatilo 50% dalšímu klubu..