Reprezentačná prestávka sa skončila a tak sa hlavnou témou stáva opäť katalánska Barcelona. Nové správy o zdravotnom stave Ronalda Arauja predstavil Javi Miguel z madridského denníka AS.

Podľa novinára, ktorý má zvyčajne dobré informácie od lekárskeho štábu Blaugranas, je Uruguajčan v záverečnej fáze rehabilitácie a bude k dispozícii na ligový zápas proti Celte 23. septembra. Podľa Miguela nie je Araujova prítomnosť vylúčená ani na duel proti Royal Antverpy v Lige majstrov, ale opatrnosť je na mieste a tak sa termín návratu stopéra sa o niekoľko dní posunie. Araujo by vynechal celkovo 5 stretnutí. Doteraz Barça bez 24-ročného hráča inkasovala v troch konfrontáciách štyri góly.

Už teraz si môžeme položiť otázku, ako bude vyzerať podoba defenzívnej formácie Barcelony po Araujovom návrate. Zdá sa, že príchodom Uruguajčana do tímu by mohol prísť o Andreasa Christensena. Veď Jules Koundé sa v úvode sezóny dostal do veľmi dobrej formy a na pravej strane obrany by mal nastúpiť João Cancelo.

Miguel uvádza aj dátum pravdepodobného návratu Pedriho do hry. Záložník si bude musieť ešte dlho počkať, keďže jeho návrat je naplánovaný až po októbrovej reprezentačnej prestávke. Novinár AS uvádza, že Pedriho návrat plánuje na zápas proti Atléticu 21. októbra na Montjuïc.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.