Oficiálna stránka klubu FC Barcelona dnes potvrdila predbežnú dohodu medzi barcelonským tímom a klubom FC Red Bull Salzburg v prípade prestupu útočníka FC Barcelona B Jonathana Soriana.

Vedenie "Blaugranas" súhlasilo s tým, aby Soriano pocestoval do Salzburgu za účelom skompletizovania potrebných formalít, ktorou je napríklad aj lekárska prehliadka.

Zakončovateľ sa ku FC Barcelone dostal v roku 2009 kedy prestúpil ako voľný hráč z konkurenčného Espanyolu Barcelona. Po prvých mesiacoch v službách Barca B si Soriano odkrútil aj debut v "A" tíme. Bolo to v zápase Copa del Rey proti Cultural Leonesa.

Sezónu 2010/2011 by mohol Soriano zo svojho pohľadu opísať ako extrémne vydarenú. Tím skončil na historicky najlepšej priečke v Segunda División a Soriano sa s 32 gólmi stal kráľom strelcov.

Keď sa už zdalo, že si Jonathan Soriano vybojoval šancu na účinkovanie medzi barcelonskou špičkou, prišlo nešťastné zranenie na turnaji v Mníchove. Turnaj sa pre neho okamžite skončil. Zakončovateľ sa po dlhšej pauze vrátil ku B tímu a v 10 zápasoch zaznamenal 5 gólov.

O finančných podmienkach zmluvy a prípadných klauzulách sa oficiálna stránka klubu nezmieňuje.

Zdroj a foto: FC Barcelona.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.