Meno Arthura Mela dodnes vyvoláva vo fanúšikoch Barcelony množstvo zmiešaných pocitov. O bývalej hviezde Grêmio sa vo veľkom hovorilo, keď prišiel do klubu v roku 2018, a to v súvislosti s tým, že mal byť nástupcom Xaviho Hernándeza. Predpoklady ale nenaplnil.

Arthur vydržal v Katalánsku dve sezóny, v ktorých jeho forma po počiatočnom vzostupe stagnovala. Čoskoro sa stal obetným baránkom finančnej situácie Barcelony a klub ho vymenil do Juventusu za Miralema Pjanića. Brazílčanova kariéra odvtedy upadá. V Juventuse sa mu nepodarilo odraziť sa od dna a potom prestúpil na hosťovanie do Liverpoolu. Po neúspešnom pôsobení v Anglicku ho celok z Merseyside odmietol a v súčasnosti hrá za Fiorentinu.

Bývalý hráč Barcelony sa začiatkom tohto týždňa rozprával s Pablom Fuentenebrom z madridského denníka AS. Dotkol sa viacerých aspektov jeho doterajšej kariéry. Konkrétne sa venoval svojej náklonnosti k Barcelone, Xavimu Hernandezovi a tomu, čo si myslí o dnešnej sile tímu: "Každý vie, že mám Barcelonu veľmi rád, keďže je to môj prvý tím v Európe. Klub, ktorý sledujem od svojho detstva a ktorý sledujem kvôli Xavimu. Vždy som ho mal rád ako hráča. Teraz sú vo veľmi dobrej forme, v minulej sezóne vyhrali ligu a myslím si, že majú veľmi dobrý tím. Prajem Barcelone a Xavimu veľa šťastia," uviedol.

Arthur tiež pokračoval v chválení trénera, ktorý mu umožnil príchod do Barcelony, teda Ernesta Valverdeho, a všetkého, čo sa pod vedením španielskeho taktika naučil: "Valverde bol tréner, ktorý sa rozhodol podpísať so mnou zmluvu. Veľa som sa od neho naučil, vedel som, že som veľmi mladý a v Európe som nový. Snažil sa mi pomôcť a rozprávať sa so mnou," povedal.

Brazílčan sa tiež rozhovoril o svojom vzťahu s Quique Setienom a o spôsobe jeho odchodu do Juventusu, ktorý dodnes zostáva jednou z najzáhadnejších operácií klubu: "S Quique Setienom som mal veľmi úctivý vzťah. Pred odchodom do Juventusu som sa s ním rozprával o tom, čo sa deje, čomu verím a čo klub robí."

Na margo mladých brazílskych talentov, ktorí podpísali zmluvy s Barcelonou, resp. s Realom Madrid, teda Vitora Roqueho a Endricka, Arthur povedal: "Vitor Roque a Endrick sú skvelí hráči, mali by sa sústrediť, pretože majú talent. Sú veľmi dobrí, sú to hviezdy, hrajú dobre a teraz musia počúvať tých, ktorí majú skúsenosti. Snom každého brazílskeho hráča je dostať sa do veľkých európskych tímov a hrať v Lige majstrov. Najskôr si však musíte hru užívať," dodal.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.