Samuel Umtiti po skvelej sezóne v Lecce opustil Barcelonu a vrátil sa do Ligue 1, kde momentálne oblieka dres Lille. V rozhovore pre L'Equipe francúzsky obranca okrem iného hovoril o svojej futbalovej kariére.

"Prešiel som si veľmi ťažkými chvíľami, ktoré sú, ak mám byť úprimný, už za mnou. Mal som veľa zranení, ktoré mi nedovoľovali napredovať."

"Počas obdobia, keď som bol zranený, som mal možnosť hovoriť so všetkými hráčmi [Lille]. Mám pocit, že ma vypočuli, je to skupina, ktorá sa chce rozvíjať, a je celkom ľahké viesť rozhovory, aby sme sa posunuli vpred."

"Presne viem, kam sa chcem dostať a čo musím urobiť, aby som sa tam dostal. Hráme futbal, aby sme sa dostali čo najvyššie. Chcem zostať v klube, ktorý mi vyhovuje, robiť dobré veci a aby ľudia videli moje kvality."

"Uvedomil som si, že v kariére sú vzostupy a pády a veci, ktoré sám nezvládnem. To je posolstvo, ktoré odovzdávam mladým: musíme žiť prítomnosťou, uvedomiť si, že máme možnosť robiť úžasnú prácu, a keď sme zdraví, musíme to naozaj využiť."

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-09-26 11:11:48
v jeho prípade je krásne vidno podobne ako u Demba, že veľa rozumu nepobrali, pritom on sám bol vynikajúci nástupca Puylola či Mascherana. Lenže pre týchto chalanov je dôležitejší kontrakt a prachy hoci aj na úkor hrania alebo celkovej budúcnosti ich športovej kariéry. Keby dal na rady lekárov, dnes mohol byt stále hrajúcou legendou klub, ale vybral si konzervatívnu liečbu a potom roky sedenia na tribúne kým to pochopil, že v tomto velkoklube si už nezahrá
2023-09-26 12:36:55
Ja stále čakám kedy sa ho nejaký novinár opýta či by tie svoje kroky opakoval alebo by niečo spravil inak.

Ći by vymenil titul majstra sveta za vlastne celú profesionálnu kariéru vo futbale. Áno,je majster sveta ale od vtedy vlastne nehral na vrcholovej úrovni, a nikdy nebude.

A vlastne všetci si ho pamatajú na toho, čo mohol byť jeden z najlepších ale svojou tvrdohlavosťou sa nikam nedostal. Nikto si ho nepamatá ako majstra sveta, aj vtedy v tom týme boli iné hviezdy.