Podľa správ katalánskych médií odstúpil ďalší riaditeľ Barcelony pracujúci na projekte Espai Barça. Tentoraz je ním Alex Barbany.

Podľa barcelonských médií už kolujú informácie, že šéf oblasti zodpovednej za prevádzku zariadení Blaugranas opustí klub 30. septembra. Interné vyhlásenie neuvádza dôvody tohto kroku. Podľa denníka El Periódico sa zdá, že sa tak stane na žiadosť samotnej dotknutej osoby, pričom orgány katalánskeho klubu nemajú námietky. Barbany prišiel do Barcelony v roku 2021 s návratom Joana Laportu do klubu a najprv pracoval ako riaditeľ pre príjmy v obchodnej oblasti a v marci 2022 sa presunul do Espai Barça. Istý čas sa dokonca špekulovalo, že by sa mohol stať nástupcom Ferrana Revertera vo funkcii generálneho riaditeľa FC Barcelona. Barbanyho cieľom v Espai Barça bola modernizácia zariadení s cieľom vytvoriť nové priestory na generovanie dodatočných príjmov.

Barbany nie je prvým riaditeľom klubu, ktorý sa vzdal práce na Espai Barça. Predtým Jordi Llaurado odstúpil z funkcie vedúceho projektu krátko po uzavretí zmluvy s tureckou firmou Limak. Ten ešte pracoval pre Nadáciu FC Barcelona, ale o niekoľko mesiacov neskôr klub opustil. Jeho funkciu v súčasnosti zastáva Elena Fort. Ešte predtým odstúpil Ramon Ramírez po zmene pravidiel výberového konania, z ktorých podľa denníka El Periódico profitovala spoločnosť Limak, ktorá porazila skúsené korporácie ako FCC alebo tandem Acciona a Ferrovial.

Realizáciu prác v súčasnosti vedú Laportov dôverník Joan Sentelles a Luis Moya. Prvý z nich má na starosti nákupy, vrátane dodávateľov slúžiacich klubu, zatiaľ čo druhý je aktívny v oblasti mestských povolení, aby Limak mohol pokračovať v demolácii (ktorá, mimochodom, má prebiehať dobrým tempom) a výstavbe Camp Nou. El Periódico špekuluje, že Barbany mohol byť postupne odsúvaný na vedľajšiu koľaj aktivitami týchto dvoch, čo mohlo ovplyvniť jeho rozhodnutie odísť. Denník zdôrazňuje, že celú svoju kariéru sa angažoval v sektore nehnuteľností. 17 rokov pracoval v poradenskej spoločnosti Cbre España a v roku 2017 ho zamestnala spoločnosť Intu, kde dva a pol roka pôsobil ako generálny riaditeľ spoločnosti pre Španielsko.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.