Barcelona naďalej hľadá kvalitných hráčov, aby zlepšila svoj tím, pričom nezabúda na svoju finančnú situáciu. Katalánci v súčasnosti pozorne sledujú aj obrancu Bayernu Mníchov.

Úradujúci šampión La Ligy známy tým, že sleduje špičkových hráčov s končiacimi sa zmluvami alebo futbalistov vysokej úrovne, ktorí by zaznamenali pokles formy alebo by mohli byť vo svojich súčasných kluboch v nemilosti. Takáto stratégia im pomohla získať na hosťovanie hráčov ako João Cancelo a João Felix počas uplynulého leta a v roku 2024 bude takýchto podpisov viac. Informuje katalánsky denník Mundo Deportivo.

Podľa denníka je jedným z hráčov, ktorých Barcelona sleduje v rámci svojej stratégie, obranca Bayernu Mníchov Matthijs de Ligt. Holandský reprezentant je považovaný za jedného z najlepších stopérov v Európe a v minulosti bol v hľadáčiku Blaugranas. Po pôsobení v AFC Ajax a Juventuse prestúpil De Ligt minulý rok do Bayernu Mníchov a vo svojej debutovej sezóne získal bundesligový titul.

24-ročný hráč však v prebiehajúcej sezóne ťažko získava herný čas, čo vedie k jeho frustrácii. De Ligt totiž nastúpil v základnej zostave len na jeden z piatich zápasov Bayernu Mníchov v tejto sezóne Bundesligy a doteraz odohral len 82 minút.

Keď sa ho novinári prednedávnom pýtali na to, prečo v tejto sezóne hráva tak málo, Holanďan ukázal prstom na trénera Thomasa Tuchela a povedal: "Prečo nehrám? Netuším, spýtajte sa trénera, ktorý ma v posledných dvoch zápasoch postavil na 10 minút ako pivota." Barcelona tak údajne pozorne sleduje situáciu, hoci akýkoľvek prestup De Ligta pravdepodobne nebude lacný, keďže jeho zmluva s Bayernom Mníchov platí do roku 2027.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: bayernmníchov.com

Diskusia

8 komentáre
frost666 Premium
2023-09-29 06:55:17
Keby nebol nenazrany mohol byť u nás dávno s frenkym ale juve dali viac.
2023-09-29 06:59:08
Zas kupovat hračov lavičky asi len tak tam nesedí ! Či sa mýlim ?