Katalánci v piatok zdolali Sevillu najtesnejším rozdielom vďaka vlastnému gólu Sergia Ramosa v závere zápasu, no až do záverečného hvizdu bolo cítiť napätie, či sa im podarí udržať tesný náskok.

Po tom, čo Barcelona premrhala množstvo šancí na prevzatie kontroly nad zápasom, musela zabezpečiť, aby nestratila svoju pozíciu v lige po tom, čo len pár dní predtým podľahla Mallorce. V súboji proti Seville bol Gavi opäť jedným z najvýraznejších hráčov na ihrisku i mimo neho, pokračoval vo svojej bezchybnej forme v tejto sezóne a pri absencii Frenkieho de Jonga a Pedriho pôsobil ako kreatívna sila a defenzívna posila.

V záverečných momentoch zápasu to bolo stále na veľmi nervózne a Gavi bol jedným z hráčov, ktorí až do konca išli naplno. Intenzita Španiela sa na ihrisku prejaví vždy, a hoci niekedy to mladík prestrelí, je to hlavná súčasť toho, čo z neho robí takú dôležitú posilu. Na tomto videu od DAZN je vidieť, ako záložník v závere zápasu vyčíta Robertovi Lewandowskemu zbytočný faul, ktorého sa Poliak dopustil.

 

Gavi, madera de capitán en el @FCBarcelona_es ??

? Su bronca a Lewandowski por cometer una falta, al descubierto en #Super8 con @SQuirante y @Sandradiazarcas pic.twitter.com/xFCXDV4zrU

— DAZN España (@DAZN_ES) October 2, 2023

 

Napriek tomu, že Lewandowski je o 16 rokov starší a je to urastený chlap, Gaviho láska k tímu a túžba po víťazstve z neho priam srší, keď svojmu spoluhráčovi na rovinu vykričal, čo si myslí. Mladíka počuť, ako kričí: "Robert, sakra. Nepotrebujem tam faul, sakra. Človeče!"

Situácia sa našťastie nevyhrotila, keďže dvojica má zrejme skvelý vzťah a napriek Gaviho temperamentu v zápale boja má k Lewandowskemu veľký obdiv. Aj keď Španiel možno občas potrebuje lepšie ovládať svoje emócie, ukazuje, ako veľmi mu záleží na každom detaile v zápase - a to je znakom rodiaceho sa lídra.

zdroj: barcauniversal.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-10-03 08:32:43
Buduci kapitán! Ale žeby zrovna on bol ten, ktorý ma vyčítať fauly iným spoluhráčom…😄
2023-10-03 10:49:52
Tá jeho zanietenosť a zápal pre hru sú príkladné a ukážkové. Všetci ostatní hráči si môžu brať príklad