FC Barcelona si včera na začiatku skupinovej fázy Ligy majstrov pripísala druhé víťazstvo v rade, čo sa jej nestalo už tri sezóny. Blaugranas zdolali FC Porto 1:0 po góle Ferrana Torresa zo záveru prvého polčasu. Vďaka zisku šiestich bodov sa dostali na prvé miesto v skupine H a s najlepšou bilanciou v súťaži pred tímy ako Bayern, Real Madrid a Manchester City, ktoré tiež vyhrali svoje prvé dva zápasy.

Xaviho tím získal 6 bodov, keď strelil 6 gólov: 5 proti Royal Antverpy a 1 vo včerajšom zápase vonku proti FC Porto. Barcelona má spolu s Bayernom a City na konte najviac presných zásahov v súťaži. Rozdiel oproti týmto dvom tímom je v tom, že Blaugranas neinkasovali ani jeden gól. Čisté konto si v skupine F udržalo iba Miláno, no bez väčšieho efektu, keďže nestrelilo ani jeden gól a v skupine je tretie za Newcastlom a PSG.

Barcelona je zároveň tímom s najlepšou gólovou bilanciou spomedzi tímov s maximálnym počtom bodov. Blaugranas majú skóre 6:0, City 6:2, Bayern 6:4 a Real Madrid, ktorý má na konte tiež 6 bodov, 4:2.

Barça nedokázala v prvých dvoch kolách skupinovej fázy Ligy majstrov zvíťaziť dvakrát za sebou od sezóny 2020/2021, keď zdolala Ferencváros 5:1 a Juventus 2:0. V nasledujúcom ročníku Blaugranas prehrali v prvých dvoch kolách Ligy majstrov s Bayernom a Benficou 0:3. Minulú sezónu naopak Barcelona začala víťazstvom 5:1 proti Viktorii Plzeň, ale v druhom zápase musela uznať prevahu Bayernu Mníchov, ktorý doma vyhral 2:0.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-10-05 14:14:51
Musíme si uvědomit, že máme fakt lehkou skupinu, ale i tak potěší tyto statistiky. :-)
2023-10-05 22:03:11
Včera mi brácha píše že nahovno futbal . Vravim to jo ale lepsie ako vypadnutí v skupině 😄