Napriek lavíne mediálnych špekulácií sa Leo Messi po odchode z PSG do Barcelony nevrátil a odišiel do Interu Miami. Tým sa však špekulácie o Argentínčanovom návrate do jeho materského klubu neskončili.

Joan Fontes z katalánskeho programu "Bar Canaletes" napísal o ďalšej takejto možnosti. Napísal to na Twitteri: "Čoskoro sa dočítate, že Messi sonduje možnosť dočasného návratu do Barçy v prípade, že jeho tím nepostúpi do play-off. Samozrejme, bola by to ťažká téma, ale teoreticky tu šanca je. Veď kluby v MLS majú povolené poslať hráčov na krátkodobé hosťovanie, ak sa po skončení základnej časti, teda pred začiatkom nasledujúceho ročníka, nedostanú do rozhodujúceho play-off."

Teoreticky by tak Messi mohol skončiť v Barcelone približne na dva mesiace v januári a februári. Na tomto základe sa do Európy nakrátko vrátili Thierry Henry (do Arsenalu) alebo David Beckham (do Milána). Argentínčan pritom v posledných zápasoch Interu Miami nehral pre zranenie, čo opäť zhoršilo situáciu jeho tímu. S Messim v kádri je bilancia tohto tímu v MLS tri víťazstvá a jedna remíza, zatiaľ čo bez špílmachra Rosaria je to jedno víťazstvo, dve remízy a dve prehry. Sám tréner Gerardo Martino nedávno priznal, že šance jeho tímu na postup do play-off sa zmenšujú a závisia od prístupu súperov. Tri zápasy pred koncom základnej časti chýba Interu na zónu zaručujúcu ďalšiu účasť v súťaži päť bodov, hoci má zároveň o jeden zápas menej ako posledný tím na tejto pozícii.

Otázkou je, či by Messi naozaj chcel takýto krátky návrat. Mohla by to byť príležitosť rozlúčiť sa s Barcelonou na ihrisku a koniec koncov, Argentínčan je stále schopný urobiť rozdiel, takže z hľadiska schopností by určite nebol oslabením tímu, ktorý mal v tejto sezóne veľké problémy so zraneniami, pričom v januári ho čaká Kráľovský pohár a boj o španielsky Superpohár. Iná vec je, či by jeho prítomnosť narušila vývoj Xaviho tímu, najmä preto, že by musel rýchlo odísť. Samozrejme, musela by sa dosiahnuť aj dohoda s Interom Miami. Majiteľ tohto klubu Jorge Mas už priznal, že sa zaviazal Messimu pomôcť, aby sa mohol s fanúšikmi v Barcelone riadne rozlúčiť.

zdroj: bar canaletes
foto: twitter/intermiami

Diskusia

3 komentáre
2023-10-05 17:53:55
Preco nie, na par mesacnu dovolenku?
2023-10-05 17:54:46
A zasa rozvírime nezmyselnosti...