Médiá už informovali, že Majstrovstvá sveta 2030 budú hostiť Maroko, Španielsko a Portugalsko a prvé tri zápasy turnaja sa odohrajú v Južnej Amerike. O usporiadaní Majstrovstiev sveta sa uvažuje na štadiónoch Barcelony a Españolu.

Zatiaľ nie je jasné, ako sa Španielsko, Portugalsko a Maroko rozdelia, ale z týchto troch krajín bude mať rozhodujúce slovo Španielsko. Proces výberu štadiónov si vyžaduje čas a analyzuje sa 15 z nich vrátane štadiónov Camp Nou a RCDE.

Okrem barcelonského štadióna sa uvažuje o týchto štadiónoch: Balaídos, El Molinón, Riazor, San Mamés, Anoeta, La Romareda, Metropolitano, Nou Mestalla, Nueva Condomina, La Cartuja, La Rosaleda, Gran Canaria a Bernabéu.

Katalánske médiá uvádzajú, že finále by sa mohlo konať na štadióne Realu Madrid, ktorý prešiel rozsiahlou rekonštrukciou. Semifinále by sa zas mohlo odohrať na Camp Nou, ktorý by mal byť v roku 2030 takisto po rozsiahle obnove.

zdroj: TV3
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-10-06 07:35:41
logiku by davalo, aby sa finale konalo na najvacsou stadione a je nepodstatne, ze nie je v hlavnom meste krajiny organizujucej MS
2023-10-06 08:18:45
Malo to zostať pri dvojici Portugalsko - Španielsko...fakt do toho potrebovali z nejakého dôvodu zatiahnuť aj Maroko? A o tých prvých troch zápasoch v JA ani nehovorím, hlavne ak tie krajiny budú mať 100% účasť...to akože celá juhoamerická kvalifikácia bude bojovať o jedno - dve postupové miesta?