Z času na čas sa stretávame so zoznamami najlepších hráčov alebo trénerov v histórii futbalu. Tentoraz časopis FourFourTwo vybral 100 najlepších trénerov. Ako to už pri takýchto rebríčkoch býva, nechýbal ani kontroverzný výber, ktorý by mohol viesť k diskusii o kritériách pre takéto rebríčky.

Na začiatku článku na britskom portáli FourFourTwo sami autori priznávajú, že sa pustili do niečoho nemožného. Veď ako dať dokopy trénerov z úplne odlišných období, líg a krajín? Napriek tomu sa nechali zlákať a zostavili práve takýto rebríček, do ktorého zaradili jedenásť bývalých trénerov Barcelony. Do prvej päťky sa dostali až traja veľkí tréneri Blaugranas. Piate miesto obsadil Pep Guardiola, tretie Johan Cruyff a druhé Rinus Míchels. Na ôsmom mieste sa umiestnil aj Helenio Herrera, ktorý viedol Barcelonu až trikrát. Celá prvá desiatka je nasledovná:

1. Alex Ferguson
2. Rinus Míchels
3. Johan Cruyff
4. Bill Shankly
5. Pep Guardiola
6. Arrigo Sacchi
7. Matt Busby
8. Helenio Herrera
9. Ernst Happel
10. Valerij Lobanovskij

Nasledujúci tréneri Barçy sa nachádzajú na ďalších miestach zoznamu a sú to: Luis van Gaal (20), Bobby Robson (46), Luis Aragonés (48), Frank Rijkaard (57), César Luis Menotti (68), Hennes Weisweiler (69), Vic Buckingham (86).

zdroj: fft
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-10-08 23:06:36
Mna překvapilo že Ancelotti tam není a Alexa by som na prvé miesto nedal. Pře mna michels a cruyff prvý dvsja