Paco López sa zúčastnil na tlačovej konferencii pred zápasom s Barcelonou. Tréner Granady sa okrem iného vyjadril k absencii Roberta Lewandowskeho a situácii v kádri svojho tímu.

Zostava Granady

"Jesús Vallejo trénoval celý týždeň. Je normálne, že bol povolaný. Jedinými istými absentérmi sú Raúl Fernández a Víctor Díaz. Ostatní sú v podstate v poriadku, so zdravotnými problémami, ktoré mali niektorí hráči v posledných týždňoch, ale bez ďalších absencií."

Zápas proti Barçe, ktorú ako tréner Levante trikrát porazil

"Ak sa situácia mení z kola na kolo, predstavte si, ako sa mení zo sezóny na sezónu, a tiež máme rôzne charakteristiky hráčov, kontext a tak ďalej. To, že sme v minulosti s našimi mužstvami dosiahli proti týmto tímom nejaký úspech, je len anekdota, pretože sme v novej sezóne, v inej situácii. Bez ohľadu na sezónu je jasné, že vyhrávať proti tímom ako Barça je veľmi ťažké. Ak máme čo i len najmenšiu šancu alebo príležitosť vyhrať, musíme byť tímom, ktorý nechá dušu v hre bez lopty, pretože si neviem predstaviť zápas, v ktorom by sme dominovali. To, čo Barça zvyčajne robí proti všetkým svojim súperom, je, že je veľmi dominantná. My strávime veľa minút, prakticky celý zápas, bez lopty. Musíme byť veľmi nároční, musíme do toho dať všetko, musíme byť veľmi organizovaným a intenzívnym tímom. Ak chceme mať šancu poraziť tím ako Barcelona, musíme si veriť."

Absencie v kádri Barcelony

"Vzhľadom na zloženie kádra Barçy na tom nezáleží. Ak nie je Lewandowski, je tu Ferran, španielsky reprezentant. Sú tu Balde, João Félix, Oriol Romeu, Gavi, Íñigo Martínez, ak bude hrať, Christensen, Cancelo... Na tom nezáleží, majú veľký potenciál a teoreticky sú oveľa lepší. Musíme sa pokúsiť minimalizovať to všetko a myslieť predovšetkým na to, aby sme hrali skvele bez lopty."

Možnosť zmeny herného plánu

"Počas týždňa sme pracovali na rôznych štruktúrach. Je jasné, že to bude veľmi náročné stretnutie. Keď získame loptu, musíme ju dobre využiť v prvých prihrávkach. Budeme sa snažiť mať plán od začiatku, plán B, a samozrejme, počas zápasu budeme myslieť na to, na hráčov v zálohe, ktorí nám môžu dať iné veci. V konečnom dôsledku je to o tom, že sa budeme snažiť vyvážiť mužstvo. Samozrejme, nemôžeme postaviť mužstvo s množstvom hráčov, ktorí dobre hrajú s loptou, ale chýbajú im iné veci. Mohol by to byť druhý plán, podľa toho, ako sa nám bude dariť. Našťastie máme hráčov s rôznymi vlastnosťami, v tomto zmysle heterogénne mužstvo. Na začiatku zápasu a počas neho sa budeme snažiť premýšľať o tom, čo nám bude najlepšie vyhovovať."

zdroj: as.com
foto: twitter/granada

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.