Člen súčasného vedenia Realu Madrid José Manuel Otero (ako potvrdila oficiálna stránka Los Blancos) poskytol rozhovor na Twitchi pre kanál Remontada Blanca, ktorý vytvorili fanúšikovia Realu Madrid. Otero v ňom okrem iného povedal, že takzvaným "klubom režimu" bola vždy FC Barcelona.

"Ak poznáte históriu španielskej ligy, je isté, že klubom režimu bola vždy FC Barcelona," povedal člen vedenia Realu Madrid José Manuel Otero na Twitchi v odpovedi na otázku o "historickom súboji" medzi týmito dvoma klubmi spred niekoľkých mesiacov. "Prvé dve ligy, ktoré vyhral Real Madrid, boli už za republiky. Počas republiky sa zabilo niekoľko riaditeľov Realu Madrid. Real Madrid bol vždy prenasledovaný. Klubmi režimu boli Atlétic Aviación, ktorý sa neskôr premenil na Atlético Madrid, a FC Barcelona," zdôraznil.

"Tí, ktorí poznajú históriu - a ja som dosť starý na to, aby som ju poznal - to vedia.  Všetci vieme, že namiesto toho, aby sa postavili tvárou v tvár faktom, je pre nich najlepšie postaviť sa do úlohy obete. Vo futbale je veľa emócií a málo racionality. Ak sa nejakému klubu počas Francovho režimu stala krivda, bol to Real Madrid. V skutočnosti mal Franco zlaté a lesklé insígnie Barcelony. Nikdy ich nemal od Realu Madrid. Nikdy mu ich neudelili," uzavrel Otero.

Člen vedenia Realu Madrid sa predtým vyjadril aj k súčasným vzťahom Realu a Barcelony po vypuknutí kauzy Negreira: "Otázka vzťahu s Barcelonou má dva aspekty: Abstraktný, pretože pre Real Madrid je nesmierne dôležité mať klub, akým je Barcelona, a to isté platí pre Barcelonu. Sú to dva veľké kluby na svetovej úrovni," povedal.

"Barcelona prechádza ťažkým obdobím. Príjmy nie sú nekonečné. V prípade Negreira sa začalo súdne konanie a proti pánovi Negreirovi sa začalo konanie, ktorého súčasťou je aj Barcelona. Real Madrid sa rozhodol pripojiť k prípadu z dvoch dôvodov: bolo to niečo, v čom bol označený ako potenciálny poškodený, a skutočnosť, že sme sa pripojili k prípadu, nám umožnila poznať všetky dôkazy, ktoré boli predložené, a zasiahnuť do dôkazov, ktoré boli potrebné. Išlo o obhajobu našich záujmov aj s rizikom, že rozrušíme Barcelonu," Otero povedal.

zdroj: twitch: remontada blanca
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2023-10-11 08:20:34
Vlastne ani nacisti neboli zlý, židia ich mali radi, lebo im dobrovoľne odovzdávali majetky, ubytovávali ich vo svojich domovoch a vo veľkom využívali rekreačné zariadenia, ktoré im nacisti poskytli. A štadión Barcelony nebol vybombardovaný, ale bol v zlom technickom stave a vzhľadom na vtedajšie techniky v stavebníctve bolo najjednoduchšie štadión efektívne zbúrať, aby sa mohol postaviť nanovo ... 😂