Pred niekoľkými dňami sa v médiách objavila správa o možnosti, že Barcelona ešte tento rok odohrá ďalší priateľský zápas. Novinári Cadena SER Sique Rodríguez a Adria Soldevila v relácii "Que T'hi Jugues" prezradili, že klub už o tejto záležitosti rokuje.

Podľa týchto správ Barcelona už niekoľko dní rokuje s mexickou spoločnosťou Soccer Media Solutions o usporiadaní duelu v Spojených štátoch koncom decembra. Súperom by mal byť práve tím z Mexika. Podľa Rodrígueza a Soldevilu je dohoda v tejto veci blízko. A to až do takej miery, že Xavi a jeho štáb už boli o tejto možnosti informovaní. Novinári sa domnievajú, že tréner Blaugranas si je vedomý finančných potrieb klubu, a preto nebude robiť problémy, hoci v jeho tíme je viacero problémov so zraneniami.

Stretnutie sa uskutoční po poslednom oficiálnom zápase v roku 2023, keď sa Barça stretne s Almeríou 19., 20. alebo 21. decembra. Podľa novinárov Cadena SER je koncepcia taká, aby sa duel dohodol pred vianočnou prestávkou, ale vzhľadom na kalendár by to mohlo byť ťažké, najmä ak ligový súboj nie je naplánovaný na 19. decembra.

Barcelona v posledných rokoch pravidelne hráva mimoriadne priateľské zápasy, aby zvýšila svoje príjmy. V decembri 2021 sa uskutočnila konfrontácia s Boca Juniors v Saudskej Arábii, ktorá klubu priniesla 3 milióny eur. V máji 2022 zasa Katalánci po skončení sezóny vycestovali do Austrálie na duel s hviezdami miestnej ligy. Klub na tejto udalosti zarobil 5 miliónov eur. O rok neskôr hrali Blaugranas v Tokiu proti Visselu Kobe Andrésa Iniestu a dostali za to 3 až 4 milióny. Stojí za to pripomenúť, že ženský tím Barcelony koncom augusta odcestoval aj do Mexika, kde odohral dva predsezónne priateľské zápasy.

zdroj: cadena ser
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.