Javier Tebas počas prezentácie jedného z projektov Cádizu vytvoreného v rámci LaLiga Impulso hovoril okrem iného o správach týkajúcich sa stíhania Joana Laportu v prípade aféry Negreira. Šéf LFP verí, že z toho všetkého nič nebude.

"Podľa mojich informácií bol už nejaký čas obvinený, niekoľko týždňov bol vyšetrovaný. Vyjadril som svoj názor na to, čo sa stalo. Som právnik a nerád vyjadrujem svoj názor ani sudcom, ani partnerom, závisí to od druhu trestného činu, pri trestnom čine, ako je úplatkárstvo, sa premlčacia lehota vo všeobecnosti predlžuje. Vyšetrujúci sudca sa domnieva, že ide o trestný čin podplácania, a uplatňuje túto logiku," komentoval Tebas.

"Nemám pocit, že sa to podarí. Termíny ma však nezaujímajú. S Laportom sa veľmi nerozprávam, hovorím ako právnik. Mám dojem, že to, že došlo k nejakým platbám podpredsedovi Technickej komisie rozhodcov, už neviem, či je to úplatkárstvo, športová korupcia, iní hovoria, že pranie špinavých peňazí, to neviem, ale nemám dojem, že z toho niečo bude," povedal prezident La Ligy.

Tebas dostal aj otázku, či by kluby mohli postupovať podobne ako Sevilla, ktorá odmietla prísť do lóže barcelonského štadióna: "Neviem, každý sa musí rozhodnúť vo svojom prostredí, Laporta to vie, pretože prišiel na zhromaždenie a vie, že sú kluby, ktoré sú nahnevané. Je potrebné rešpektovať ich rozhodnutia."

Prezident sa vyjadril k téme možného odstúpenia Laportu z funkcie prezidenta Barcelony: "Nemôžem posúdiť, čo Laporta môže alebo nemôže urobiť. Ak si myslí, že je úplne nevinný, nemá žiadnu zodpovednosť, bude chcieť zostať, ale k tomu nemôžem nič povedať."

"Španielskemu futbalu bola v roku 2023 spôsobená veľká škoda na reputácii. Povedal by som, že tri základné veci: rasizmus voči Viníciusovi, prípad Negreira a správanie prezidenta RFEF. Pracujeme na zlepšení imidžu španielskeho futbalu," vyhlásil.

Tebasa sa pýtali aj na možnosť, že by sa prezidentom RFEF stal Mateu Lahoz: "Viem, že mal nejaké osobné kontakty s Rochom [úradujúcim prezidentom RFEF; pozn. red.]. Hovorím to už dlho, nie je vecou La Ligy, aby zaujala stanovisko k volebným procesom, nemali by sme robiť tento krok a musíme počkať na regionálne orgány, ktoré nám ukážu, ktorou cestou sa máme vydať," dodal.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-10-19 09:01:06
Toto je fakt jeden nechutný nekompetentný človek, ktorý ničí konkurencieschopnosť ligy a neustále sa naváža do najlepšieho klubu ligy, ktorú riadi.
2023-10-19 09:58:22
TrecimZPerezovejRiti