Xaviho káder aktuálne sužujú viaceré absencie kľúčových hráčov. Výnimkou nie je ani stred poľa a najmä pozícia defenzívneho záložníka. Práve za účelom posilnenia tohto dôležitého postu pricestoval do metropoly Katalánska Oriol Romeu, ktorý však svojimi výkonmi vôbec nepresvedčil.

Poddimenzované množstvo pivotov, ktorými hlavný kouč Blaugranas disponuje, sa núti vedenie Barcelony zamýšľať nad najbližšími prestupovými obdobiami. Vzhľadom na finančnú situáciu sa Katalánci logicky primárne zameriavajú na hráčov, ktorí by mohli Xaviho mužstvo posilniť zadarmo. Jedným z futbalistov, ktorý by spĺňal takéto parametre, je defenzívny záložník Leicesteru City Wilfried Ndidi, o ktorom v spojitosti s FC Barcelonou písal už dávnejšie denník SPORT.

Tentokrát o zvýšenom záujme Barcelony o reprezentanta Nigérie informuje aj Mundo Deportivo. Klub pozorne sleduje situáciu okolo 26-ročného stredopoliara, ktorému na konci prebiehajúcej sezóny končí zmluva so súčasným zamestnávateľom. Okrem hráčových neodškriepiteľných futbalových kvalít aj práve vzhľadom na jeho končiaci zmluvný záväzok Katalánsky veľkoklub identifikoval Ndidiho ako možnú posilu na pozíciu pivota. Otázka postu defenzívneho záložníka totiž od odchodu Sergia Busquetsa nebola definitívne vyriešená.

Skutočnosť, že Leicester City túto sezónu nepôsobí v Premier League, umocňuje domnienky o Ndidiho odchode z klubu. Barça však nie je v tomto prípade jediným záujemcom o nadviazanie spolupráce s nigérijským záložníkom – o hráča prejavil záujem dávnejšie aj Real Madrid a Bayern Mníchov, aktuálne sa do tohto zoznamu pridalo aj Atlético Madrid.

Trhová cena Wilfrieda Ndidiho sa momentálne pohybuje na úrovni 25 miliónov eur. Ndidi ako odchovanec nigérijského klubu Nath Boys prestúpil v roku 2015 do Belgicka, kde obliekal dres KRC Genk. Z belgického klubu putoval za 8 miliónov eur v roku 2017 rovno do najvyššej anglickej futbalovej súťaže, kde do dnešných dní háji farby Leicesteru City. V aktuálnej sezóne anglickej Championship odohral 11 zápasov, v ktorých strelil 1 gól a na 3 prihrával. Celkovo Ndidi za The Foxes naskočil do viac než 250 súťažných stretnutí a po siedmich rokoch v Anglicku môžu podľa španielskych médií teoreticky jeho ďalšie kroky smerovať do Barcelony.

 

Zdroje: sport.es / mundodeportivo.com / barcauniversal.com / transfermarkt.com

Foto: Daily Post Nigeria

Diskusia

2 komentáre
2023-10-19 14:41:13
Na zaklade videa,odobrať loptu,zastavit hráča vie,ešte Busiho presné orihrávky na diaľku....
2023-10-19 17:58:01
Narozdiel od Realu, Bayernu, atď. by mal v Barcelone garantovaný takmer základ pri pohľade na našu súčasnú situáciu. Ak premýšľa nie je o čom pri výbere, pokiaľ nie je zarytý madridista.