Podľa novinárov, ktorí tvoria podcast "Barça reservat" spod hlavičky Catalunya Ràdio, Sergio Busquets zabránil návratu Arthura Mela počas zimného prestupového obdobia. Bývalý kapitán FC Barcelona odporučil Xavimu, aby tohto Brazílčana do tímu neťahal.

Ako informoval Ferran Correas z katalánskeho denníka Sport, Xavi chcel posilniť mužstvo o ofenzívneho záložníka s dobrou technikou a finálnou prihrávkou. Do stredu poľa si želal hráča, ktorý pozná klub a v tom čase za svoj tím neodohral veľa minút. Brazílčan Arthur Melo, ktorý v tom čase pôsobil v Liverpoole (teraz Fiorentina), spĺňal jeho predstavy.

Podľa jedného zo spoluorganizátorov podcastu, Javiho Miguela z madridského denníka AS, chcel Xavi poznať názor šatne a opýtal sa Sergia Busquetsa na Arthura. Kapitán trénerovi povedal, že túto možnosť nepovažuje za celkom vhodnú. Busi vraj vyhlásil, že Brazílčan viedol počas svojho pôsobenia v klube neusporiadaný život a že by nebol dobrým príkladom pre mladíkov. O niekoľko týždňov neskôr sa Arthur zranil a postupne vypadol z prestupového zoznamu Xaviho Hernándeza.

zdroj: catalunya radio
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-10-20 16:59:35
"dobre si zrobil" Busi !!