V nadchádzajúcom zápase Barcelony proti Realu Sociedad nastúpi v sobotu na ihrisko jej bývalý mládežnícky reprezentant Takefusa Kubo.

Je potrebné poznamenať, že Kubo zaznamenal prvý stret s Barcelonou v roku 2011. Vtedy 9-ročný Japonec dostal pozvánku do mládežníckej akadémie FC Barcelona a čoskoro ho bolo vidieť hrať za Barcu Alevín C (U11). Mladý útočník strieľal góly pre radosť, ale po dvoch sezónach sa objavili správy, že Blaugranas porušili medzinárodnú prestupovú politiku FIFA pre mládežníckych hráčov do 18 rokov, čo znamenalo, že hráč nemal inú možnosť ako vrátiť sa do Japonska.

Príbeh Barçy a Kuba je ako detský sen, ktorý sa nemohol naplniť kvôli mnohým rôznym okolnostiam, ktoré ich prinútili vydať sa rôznymi smermi, informuje katalánsky denník Mundo Deportivo. V marci 2015 Japonec opustil La Masiu kvôli trestu FIFA pre mládežnícky tím Barcelony. Nemohol hrať takmer dve sezóny, kým sa problém vyriešil.

Nakoniec sa vrátil do Japonska a po dovŕšení 18 rokov v roku 2019 sa plánoval vrátiť do Barcelony a urobiť veľkú kariéru. Pred niekoľkými rokmi Oscar Hernandez, ktorý v Barçe trénoval mladých hráčov a našiel Takeho Kubu v akadémii FCB vo Fukuoke, povedal, že snom tohto mladíka bolo hrať za Barcelonu. V tom čase mal ponuky z PSG, Chelsea a Realu Madrid, pričom Los Blancos boli jeho konečným cieľom.

Na Barcelonu nezabudol, ale nakoniec si vybral Real Madrid

Mundo Deportivo píše, že Take sa zdokonaľoval počas svojich rokov v La Masii a čerpal inšpiráciu od takých hráčov, ako sú Leo Messi a Andres Iniesta. Aj po návrate do Japonska pokračoval v každoročných cestách do Barcelony, aby nikdy nevynechal návštevu Ciutat Esportiva Joan Gamper, kde sa stretol so svojimi niekdajšími spoluhráčmi.

Na začiatku roka 2019 všetci jednoducho predpokladali, že návrat Takeho Kuba do Barcelony je hotovou vecou. Ako však mesiace plynuli, tento predpoklad sa rozplynul. Pôvodné podmienky predbežnej dohody medzi Barcelonou a Take Kubom prešli zásadným prerokovaním a po mnohých diskusiách sa Barcelona rozhodla od dohody odstúpiť a práve v tomto momente sa ako hlavný záujemca objavil Real Madrid, ktorý ponúkol výrazne lukratívnejší finančný balík. V Madride však mladíkovi nešlo všetko podľa plánu, ale po sérii hosťovaní sa usadil v Reale Sociedad, kde ho miluje tím aj fanúšikovia.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-11-02 09:57:41
Dobre že ho nekúpila je to ďalší priemerak z ktorého urobilo senzáciu pár highlightov na YouTube nikde kde hral sa poriadne nedokázal presadiť a vo finálnej fáze tak neefektívny že aj puyol by mal lepšie čísla keby hral jeho poziciu