Už nejaký čas sa hovorí, že Barcelona plánuje odohrať priateľský zápas ešte tento rok. Ďalšie informácie o tejto záležitosti poskytol Gerard Romero.

Podľa neho Barcelona pracuje na tom, aby mohla 21. decembra v Dallase nastúpiť proti mexickému klubu Club América. Pracuje sa na niektorých detailoch, aby bolo možné zosúladiť program ligy a odletieť na priateľské stretnutie. Nebude to však jednoduché. Veď La Liga má v týždni pred Vianocami naplánované dva zápasy: 16. - 17. decembra a približne 20. decembra. Aj keby Barça odohrala prvý z týchto zápasov 16. decembra (skôr nemôže kvôli Lige majstrov), druhý súboj by sa dal zorganizovať maximálne 19. decembra.

Na priateľský zápas v Spojených štátoch pred Vianocami by tak zostalo veľmi málo času, aj vzhľadom na problémy spôsobené časovým posunom a intenzitou zápasov. Termín 21. decembra sa preto javí ako nereálny. Barcelona plánovala zorganizovať priateľský zápas s cieľom získať dodatočné príjmy do rozpočtu, z čoho v poslednom čase pravidelne získava niekoľko miliónov eur.

zdroj: gerard romero
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.