Xavi pomaly, ale postupne začína získavať späť zranených hráčov. Najmä Pedri sa včera večer proti Realu Sociedad očakávane vrátil do zostavy, zatiaľ čo Robert Lewandowski, Jules Koundé a Raphinha sa tiež objavili na ihrisku. Dôležitou zložkou barcelonského tímu je však Frenkie de Jong, ktorý sa ešte nevrátil do hry.

Po zranení členka, ktoré utrpel koncom septembra v prvom polčase zápasu proti Celte Vigo, De Jong odvtedy nehral. Javi Miguel prostredníctvom madridského denníka AS informoval, že nikto si netrúfa stanoviť dátum Frenkieho návratu. Hráč sa zatiaľ necíti dobre a je mimo hru do reprezentačnej prestávky, po ktorej sa možno vráti do hry.

Podľa predchádzajúcich správ Barça nechce riskovať s Holanďanovou rekonvalescenciou, pretože hráč stále pociťuje bolesť v zranenej oblasti. Pred Clasicom zavládol optimizmus, keďže niektoré médiá uvádzali, že Frenkie do súboja nastúpi. Keďže však Holanďan pociťoval nepríjemné pocity a lekári sa rozhodli pre opatrnosť, klub zvolil bezpečnú cestu a vyhol sa prípadnej recidíve.

Stredopoliar dal návratu tento týždeň ešte jednu šancu a v stredu a vo štvrtok sa zúčastnil na niektorých tréningoch tímu. Pocity však opäť neboli úplne pozitívne a návrat bol aj tentoraz vylúčený. Preto je možnosť, že by Frenkie nastúpil proti Šachtaru, vylúčená, čo potvrdila aj nominácia na stretnutie, kde Holanďan chýba.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.